Spackspuitwerk herstellen na een schade is het werk van de spackspuiter. Het herstellen van spack gebeurd d.m.v. reparaties en opnieuw spackspuiten.

Heel vaak zien wij doe-het-zelvers een poging ondernemen om zelf hun spackplafond bij te werken. Het moment waarop zij bij ons aankloppen, is dat echter vaak al misgegaan ..


Waarop moet u letten bij het herstellen van spackspuitwerk?

Er zijn een aantal zaken van groot belang bij het herstellen van spackspuitwerk, namelijk of de ondergrond vlak is bijgerepareerd, de kleur van het spuitwerk en de juiste korrelstructuur.

Spack spray uit de doe-het-zelf winkel, zoals bv. van Alabastine, levert bijna nooit het gewenste resultaat op: of de korrel of de kleur wijkt af van het bestaande spuitwerk.

Spack bijwerken met latex is een don’t want dit levert kleurverschil op. Vaak gaat men dan als oplossing het complete plafond oversauzen, alleen vergeet men voor te strijken – omdat spack een zuigende ondergrond is, is de kans op banen en strepen dan heel groot.

Dan is het niet meer één plekje maar het complete plafond dat hersteld moet worden – oftwel: direct goed profesioneel advies inwinnen kan een hoop tijd en geld besparen.


Spack reparatie pistool

Spack reparatie pistool

Wanneer er plaatselijk bijgespoten kan worden, kan die zowel met de spackspuit machine als een spack reparatie pistool gedaan worden. In verhouding is dit weliswaar duur, maar dan weet u wel zeker dat dit goed gebeurd.

Een spackspuit huren en het spackspuitwerk zelf doen als optie om geld uit te sparen, is alleen mogelijk als u over de nodige ervaring beschikt. Zelf spack aanbrengen is dan ook iets wat wij sterk afraden.

Gaat het maar om een heel klein plekje in het spuitwerk, is voorzichtig spack opbrengen met een lichtharige kwast (tamponeren) een betere optie – en dit is een stuk goedkoper.


Zelf uw plafond bijwerken of laten doen?

Wij adviseren natuurlijk altijd reparatiewerk door een professional te laten doen, maar wanneer er dingen zijn die u zelf kunt doen en waarop u kunt besparen, geven wij dat ook aan.

Zelf doen is natuurlijk altijd goedkoper, maar heel vaak is dat ook zichtbaar in de kwaliteit. Als u het dan toch laat doen, is het verstandig om in één keer zoveel mogelijk mee te laten nemen (bv. het plafond laten meespuiten) omdat dat simpelweg de kosten drukt.


Offerte aanvragen herstellen muren en plafond spack

Bij ons bent u uiteraard welkom met al uw vragen over het herstellen van spackspuitwerk of u kunt vrijblijvend hiervoor één (of meerdere) offerte(s) aanvragen. Daarover kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Spackspuiten


Ga naar: Reparaties


No responses yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact opnemen
%d