crop man with trowel at home

Veel mensen vinden gladde muren en plafonds het mooiste. De kosten van stucwerk liggen echter relatief hoog en dan komen de kosten voor het latex spuitwerk daar nog bovenop. Spackspuitwerk is vaak veel voordeliger en zorgt eveneens voor een mooie afwerking van de muren en plafonds.


Bestaande woning opknappen

Een voorbeeld uit de praktijk: u heeft een woning gekocht waar de vorige bewoner al 15 jaar niets meer aan de muren of het plafond gedaan heeft.

De kans is dan héél klein dat “een paar gaatjes dichten en een likje verf” volstaat dan om alles weer netjes te krijgen.

U krijgt in zo’n situatie bv. vaak te maken met oud behang dat u wilt verwijderen. Maar ook: muren die gaan beschadigen bij na het verwijderen van plinten of een wandkast, verkleuring van muren en plafonds, lelijk gerepareerde plekken door de vorige bewoners .. en ga zo maar door.

U kunt dan natuurlijk een beroep doen op een professionele stukdoor, schilder of spackspuiter om uw muren en plafonds weer netjes af te werken. Wij zijn u hierbij natuurlijk graag van dienst.


Kiest u voor stucwerk i.c.m. latex spuiten of toch spackspuiten in uw nieuwe woning?


Offerte voor afwerken muren en plafonds

Wij maken onze prijsopgaves eigenlijk altijd o.b.v. de wensen van onze klanten.

Tijdens een ‘onderhandeling’ laat men zich niet graag in de kaarten kijken. Iemand zal bijvoorbeeld niet zo gauw zeggen: ik heb een budget van €5.000, wat is daarvoor mogelijk?

Op het moment dat wij een aanbieding doen die binnen de begroting van de klant past én waarmee aan alle wensen wordt voldaan, is de kans groot dat deze wordt geaccepteerd.

Wanneer onze offerte uitkomt op €3.400, is er op basis hiervan dus geen belemmering om met elkaar zaken te gaan doen. Brengen wij op basis van uw wensen een offerte uit van €5.200, lijkt dat op zich een ‘overkomelijk verschil’ t.o.v. het vooraf vastgestelde budget.

Maar komt de offerte bv. uit op €8.700, ligt dat natuurlijk anders …De vervolgvraag: bent u bereid concessies doen t.a.v. uw wensen (het resultaat) of kunt u meer budget hiervoor vrij te maken? Kunnen wij simpelweg niet voor u beantwoorden.

Om op dat gebied met u mee te kunnen denken en u daarin te kunnen adviseren, is enige indicatie van uw budget wel van belang.

Het is ongepast en brutaal om (als bedrijf) te vragen naar uw financiële situatie, dat zullen wij dus ook niet doen .. wij denken echter wel dat een realistische begroting maken (budget bepalen) voor uzelf belangrijk is.

Immers: als u een woning gaat bezichtigen, doet u dat (normaliter) ook alleen als u weet dat u hiervoor een hypotheek zou kunnen krijgen. Het heeft simpelweg geen zin een vrijstaande villa te gaan bezichtigen, als u weet dat u een hypotheek van maximaal €300.000 kunt afsluiten.


Wij besteden dan ook graag in dit artikel aandacht aan dit onderwerp: wij willen u natuurlijk een aanbieding kunnen doen die binnen uw begroting past, waarmee u uw wensen zoveel mogelijk kunt laten verwezenlijken.


Budget bepalen voor afwerken muren en plafonds

Eigenlijk zijn 3 vragen belangrijk om te bepalen wat mogelijk is:

  • In welke conditie verkeren de muren en plafonds nu?
  • Wat wilt u voor resultaat bereiken?
  • Welk budget heeft u tot uw beschikking?

Een belangrijke vraag in het verlengde daarvan: wat is er (minimaal) nodig om de muren of het plafond netjes af te werken?Als de ondergrond heel slecht is, is stucen vaak de enige optie. U heeft dan nog wel de keuze tussen behangklaar en sausklaar stucwerk – en uiteraard hoe u het stucwerk naderhand wilt afwerken.

Als het budget het in zo’n geval niet toelaat om te laten stucen is de conclusie vervelend: er moet meer budget worden vrijgemaakt – of niet alles kan in één keer gedaan worden.

Wanneer de muren er nog redelijk uitzien, zijn er vaak ook andere opties mogelijk (bv. spackspuitwerk). Als uw budget het dan niet toelaat om te stucen, kunt u de muren en het plafonds waarschijnlijk wel op een andere manier netjes laten afwerken.

Wij zullen u ten alle tijden adviseren o.b.v. de situatie in uw woning. In sommige gevallen is het achterwege laten van stucwerk simpelweg niet mogelijk om het gewenste resultaat te bereiken.


Voordelen van spackspuitwerk t.o.v. stucen en latex spuiten

Omdat bij spackspuiten een meslaag en een korrelstructuur worden aangebracht, kunnen kleine oneffenheden beter gecamoufleerd worden. Hierdoor is het stucen van een muur of plafond dan ook minder snel noodzakelijk. Dat is één van de voordelen van spackspuitwerk.

Behalve dat stucwerk relatief duur is, kost het ook langer om dit aan te brengen en heeft dit een langere droogtijd. De complete doorlooptijd van de klus wordt dan ook langer. Dat kan dus inhouden dat u langer dubbele woonlasten heeft, hetgeen ook weer effect kan hebben op uw budget.

In onze optiek kunt u qua resultaat bovendien ook beter kiezen voor spackspuitwerk uitgevoerd door een professional, als voor laten stucen door een stukadoor en vervolgens zelf sauzen.

Behalve dat u daarmee in veel gevallen tijd en geld bespaart, loopt u niet het risico op rollerbanen, strepen of aanzetten op uw muren en plafonds. Als u gaat besparen, wilt u dat natuurlijk wel ‘slim’ doen.

Spackspuitwerk muren en plafonds is vaak sneller te realiseren en bovendien voordeliger als stucwerk i.c.m. latex spuitwerk.


Verschil kosten spackspuitwerk t.o.v. stucen en latex spuiten

Een hele woning stucen en latex spuiten kost al gauw €5.000-€10.000. Dit kan soms ook meer zijn, afhankelijk van de grootte van de woning. Een hele woning spackspuiten kost vaak niet eens de helft van wat u kwijt zou zijn als u zou laten stucen (en latex spuiten).

Het is natuurlijk ook mogelijk een combinatie te maken: wij zien bv. regelmatig spackplafonds i.c.m. gladde muren. Daarnaast zien we ook vaker dat de woonkamer glad gestuct en geverfd wordt, terwijl de rest van de woning met spackspuitwerk wordt afgewerkt.


Waarom kiest u voor spackspuitwerk?

In de nieuwbouw is spackspuiten muren de meest voordelige keuze. Ook in bestaande woningen is spackspuitwerk vaak dé manier om voordelig en snel een mooi resultaat te realiseren.

Kortom: spackspuitwerk is in veel gevallen dus hét budget alternatief voor stucwerk en latex spuiten.Wij helpen u in ieder geval graag verder bij vragen of met een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvragen

Spackspuiten


Stucwerk


Latex spuiten


Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact opnemen
%d bloggers liken dit: