Spackspuiten van uw wanden en plafonds

Spackspuiten wordt almaar populairder. In de nieuwbouw zijn spackplafonds inmiddels tegenwoordig de standaard en daar zijn goede redenen voor. In dit artikel leest u alles over de voordelen (en nadelen) van spackspuitwerk muren en plafonds.


Hoe werkt spackspuiten?

De ondergrond van nieuwbouw plafonds is (bijna altijd) beton. Grote gaten e.d. worden eerst gerepareerd en daarna worden de plafonds (soms 2x) gemest en gekorreld.

Het messen dient ervoor om de ondergrond wit te krijgen en om oneffenheden in de ondergrond en ongelijkheden tussen de verschillende betonplaten, weg te werken. De plafonds worden dus eerst glad getrokken (meslaag) alvorens de structuurlaag aangebracht om alles netjes af te werken.



Prijs / kwaliteitsverhouding spackspuitwerk

Het grote voordeel van spack (als spuitpleister / korrelpleister) is dus dat zowel de eerste laag, als de afwerklaag met hetzelfde materiaal uitgevoerd kan worden én dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Gestucte plafonds moeten immers altijd nog afgewerkt worden: bv. met spack, latex of met spachtelputz.

Omdat er bij spackspuitwerk vaak geen extra (voor-) bewerking van de ondergrond nodig is, is spackspuiten dan ook vaak de goedkoopste oplossing. De prijs / kwaliteitverhouding is dus uitstekend.



Spackspuiten over spack (bestaand spackspuitwerk)

Over bestaand spackspuitwerk kan gewoon een nieuwe spacklaag aangebracht worden om de boel ‘op te frissen’. Wanden worden dan vaak eerst gemest en de plafonds normaliter alleen overgekorreld. Ook is spack, wanneer de structuur nog goed is, met latex overschilderbaar.



Spackspuitwerk herstellen na beschadigingen

Beschadigingen in de spacklaag kunnen (vaak) eenvoudig bijgespoten worden. Wel is het dan zaak dat het spuitwerk recent is aangebracht, omdat je anders met kleurverschil blijft zitten. Wat wij daarover adviseren, kan dus per geval verschillen.



Spackspuitwerk: snel, mooi en voordelig

Spackspuiten is een goedkope en nette afwerking voor uw wanden en plafonds. Een hoop ondergronden kunnen direct gespoten worden. Vanwege de goede prijs / kwaliteitsverhouding wordt spackspuiten steeds populairder en is voor de plafonds in de nieuwbouw al tot de standaard verheven.

Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u uiteraard bij ons terecht.

Contact opnemen

Spackspuiten

No responses yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact opnemen
%d bloggers liken dit: