Spackspuiten van uw wanden en plafonds

Spackspuiten wordt almaar populairder. In de nieuwbouw zijn spackplafonds inmiddels tegenwoordig (bijna overal) de standaard en daar zijn goede redenen voor.

Hoe werkt spackspuiten?

De ondergrond van nieuwbouw plafonds is (bijna altijd) beton. Grote gaten e.d. worden eerst gerepareerd en daarna worden de plafonds (soms 2x) gemest en gekorreld.

Het messen dient ervoor om de ondergrond wit te krijgen en om oneffenheden in de ondergrond en ongelijkheden tussen de verschillende betonplaten, weg te werken.

De plafonds worden dus eerst glad getrokken (een dunne stuclaag) alvorens de korrel-laag aangebracht om alles netjes af te werken.

Hoe is de prijs / kwaliteit verhouding van spackspuitwerk?

Het grote voordeel van spack (als spuitpleister / korrelpleister) is dus dat zowel de eerste laag, als de afwerklaag met hetzelfde materiaal uitgevoerd kan worden én dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Gestucte plafonds moeten immers altijd afgewerkt worden: met spack, met latex, met spachtelputz etc. Spackplafonds zijn daarentegen direct klaar voor oplevering.

Omdat er geen extra (voor-) bewerking van de ondergrond nodig is (behalve het messen en korrelen) is spack, zeker voor de plafonds, de goedkoopste oplossing.

De prijs / kwaliteit-verhouding is uitstekend, waardoor goedkoop in dit geval ook geen duurkoop zal blijken.

Kan er over bestaand spackspuitwerk heengespoten worden?

Over bestaand spackspuitwerk kan gewoon een nieuwe spacklaag aangebracht worden om de boel ‘op te frissen’. Wanden worden dan vaak opnieuw gemest en de plafonds alleen overgekorreld. Ook is spack, wanneer de structuur nog goed is, gewoon met latex overschilderbaar.

Beschadigingen in de spacklaag kunnen (vaak) eenvoudig bijgespoten worden. Wel is het dan zaak dat het spuitwerk recent is aangebracht, omdat je anders met kleurverschil blijft zitten. Wat wij daarover adviseren, kan dus per geval verschillen.

Conclusie: daarom kiest u voor spackspuitwerk

Spackspuiten is een goedkope en nette afwerking voor uw wanden en plafonds. Een hoop ondergronden kunnen direct gespoten worden. Vanwege de goede prijs / kwaliteit-verhouding wordt spackspuiten steeds populairder en is voor de plafonds in de nieuwbouw al tot de standaard verheven.

Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u uiteraard bij ons terecht. Eventuele vragen kunt u ook via de website stellen of heel simpel door op dit bericht te reageren.

Spackspuiten is bij ons al mogelijk vanaf €6,50 p/m2


Spackspuiten

No responses yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact opnemen
%d bloggers liken dit: