De spackspuiter verzorgt spackspuitwerk zowel in de nieuwbouw als in bestaande woningen – een fijne of grove korrel spack op uw wanden en plafond.
Verlaagd BTW tarief van 6% in woningen ouder dan 2 jaar In bestaande, bewoonde huizen zijn de prijzen aantrekkelijker gemaakt middels een verlaging van de BTW (op arbeid). https://spackspuitbedrijfmb.nl/btw-regeling-stucwerk-schilderen-wanden-plafond-spuiten/ Werkzaamheden in bestaande woningen (lees: ouder dan 2 jaar) worden als gevolg van die regeling nog steeds met het lage BTW tarief van 6% belast – in de nieuwbouw is dat 21%. Toch is een vraag die wij vaak krijgen: ” Kunnen jullie spackspuiten in een bewoonde woning?” – het antwoord daarop luidt overduidelijk: ja! Vaak plannen mensen spuitwerkzaamheden i.c.m. hun verhuizing of verbouwing, dat verklaart ook de vraag of er in bewoonde huizen gespoten kan worden.
Welke vo orbereidingen dient u te treffen? Laat u alleen het plafond spuiten, dan moet de ruimte vrij zijn voor de spuiter om in te bewegen. Het maakt dan niet uit dat er spullen tegen de wanden staan, al verzoeken wij u bv. wel losse objecten op een kast (bv. een beeld of vaas) te verwijderen. Laat u alleen de wanden – of zowel de muren als de plafonds spuiten? Dan moeten de wanden natuurlijk ook vrij zijn en de ruimte dus (zoveel mogelijk) leeg. In sommige gevallen kunt u in overleg een bepaald meubelsteuk in het midden van een kamer plaatsen, welke wij dan voor u afdekken. Het mag echter voor zich spreken dat als wij bv. de vloer moeten afdekken – en u daarbij de garantie willen geven dat deze schoon blijft – deze niet helemaal vol kan staan met meubels. De betreffende ruimte leeghalen of in ieder geval werkbaar maken in nagenoeg altijd mogelijk. Als u hierover vragen heeft, neem dan contact met ons op – wij horen deze graag.  
Spackspuiten  
%d bloggers liken dit: