Stucwerk op de muren en het plafond in uw nieuwbouw woning laten aanbrengen door onze stukadoor is mogelijk tegen een scherpe prijs.


Wat zijn de voordelen van stucen in de nieuwbouw?

Omdat de wanden in een nieuwbouw woning standaard behangklaar worden opgeleverd, kunnen deze vaak goedkoper sausklaar gemaakt worden als in een bestaande woning, daar is al gauw een dikkere stuclaag noodzakelijk.

Glad gestucte muren afgewerkt met latex spuitwerk leveren, zeker in een nieuwbouw woning, een heel strak eindresultaat op.


Wat zijn de nadelen van stucen in de nieuwbouw?

Omdat de woning nog moet ‘zetten’ kan er werking in de wanden en plafonds zitten. Dat zorgt ervoor dat er scheuren in het stucwerk / de afwerklaag (latex) kunnen ontstaan.

Scheuren stucwerk nieuwbouw valt simpelweg niet te voorkomen – al valt er vooraf ook niet bepalen hoe lang dat duurt en hoeveel scheuren er zichtbaar zullen zijn etc.

Om dat risico uit te sluiten adviseert men vaak de eerste 2 jaar te behangen (bv. renovlies) om zo de scheurvorming te camoufleren.

Wilt u het behang echter later laten verwijderen? Dan komt het aanbrengen van een nieuwe afwerking later weer aanzienlijk duurder uit .. en u wilt natuurlijk ook niet een hoop geld investeren in een tussenoplossing.

Met het gebruik van gaasband (aanbrengen van gaaswerk) en/of kitwerk kan de ernst van de scheurvorming worden ingeperkt: de scheuren lopen dan namelijk recht(er) en zijn later sneller en dus voordeliger, bij te werken.

Muren nieuwbouw wel of niet stucen?

Onze conclusie is dat stucwerk aanbrengen in de nieuwbouw prima mogelijk is, alleen de kans is aanwezig dat u na verloop van tijd het stucwerk dan moet laten bijwerken (repararen scheuren wanden) en e.e.a. opnieuw zult moeten laten spuiten.

Kiezen voor een afwerking die minder in de smaak valt, omwille van de kosten, raden wij u af. Uiteindelijk blijkt achteraf namelijk vaak dat er dan in totaal meer kosten gemaakt zijn om alles toch naar de zin te krijgen.


Stucwerk

Ondergrond

– Typen stucwerk

– Stuc-afwerkingen

– Meer informatie

Offerte aanvragen

%d bloggers liken dit: