Het korte antwoord op de vraag is: ja.

Soms kan het verwijderen van tegels veel tijd kosten, frustratie opleveren of een muur behoorlijk beschadigen (= raapwerk). In zo’n geval kan stucen over tegels uitkomst bieden.

top view photo of pliers

Wanneer de (juiste) voorstrijk een dag van tevoren wordt aangebracht en goed is gedroogd, kan daarna de stukadoor over tegels stucen.

Het nadeel van stukadoren over tegels, is dat er een extra laagdikte (= stuclaag) wordt aangebracht op de muur. De tegel is zelf natuurlijk al een x aantal mm dik.

Bij de kozijnen kan dit problemen opleveren: als de laag die op de muur komt dikker is als de kozijnen uitsteken t.o.v. de muur, kun je daar niet meer tegenaan stucen – en op of over het kozijn stucen gaat niet.

In zo’n geval kunt u evt. ’koplatten’ plaatsen, welke normaliter naderhand d.m.v. schilderwerk afgewerkt moeten worden.

Daarnaast dient u met het boren van gaten in de muur er zeker rekening mee te houden dat er tegelwerk onder zit. En een tegel los, komt er ook een deel van de stuclaag mee.

Dat het mogelijk is, wil dus niet zeggen dat dit altijd handig is. Zowel raapwerk als stucwerk over tegels, zijn duurder als ‘normaal’ stucwerk (= pleisterwerk).

Lees meer …

Stucwerk

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact opnemen