Wat is airless klaar maken stucwerk?

Airless klaar stucwerk (= klasse A) houdt in dat de muren en plafond gereed zijn voor afwerking d.m.v. airless latex spuitwerk. Dit is de hoogste afwerkingsklasse voor stucwerk.

Sausklaar stucwerk is, zoals de naam al impliceert, gereed voor afwerking d.m.v. sauzen (rollen). Minimale oneffenheden worden door de ‘rollerstructuur’ die achterblijft op muren en plafond na het sauzen, gecamoufleerd. Dat is bij latex spuiten dus niet zo.

Er kan op sausklare muren en plafonds vaak direct latex spuitwerk worden aangebracht. In sommige gevallen dient sausklaar stucwerk echter nog extra nagelopen te worden, om de ondergrond zo airless klaar te maken.

Sausklaar stucwerk

Voor een optimaal resultaat adviseren wij daarom om sausklaar gestucte wanden en plafonds altijd na te lopen (airless klaar maken) en de naden (rondom) strak af werken d.m.v. kitwerk.

Latex spuiten

Wanneer sausklaar stucwerk airless klaar maken?

Als de stukadoor vertrekt, is het stucwerk nog nat. Vaak zitten er dan nog wat plekjes (bv. krasjes) die naderhand nog even opgeschuurd of bijgewerkt moeten worden. Als het stucwerk door een goede (onze) stukadoor is aangebracht, is dit minimaal.

De wanden en plafonds ‘even’ nalopen behoort tot de normale werkzaamheden van de schilder.

Lang niet al het stucwerk dat wij tegenkomen is goed te noemen .. in zo’n geval mag niet van de spuiter verwacht worden dat hij dit ‘even’ bijwerkt. In zeldzame gevallen is dit het stucwerk zelfs zó slecht, dat alles opnieuw gedaan moet worden.

In andere gevallen kan er sprake zijn van uren of zelfs dagen extra werk die nodig zijn om e.e.a. na te lopen en in acceptabele staat te krijgen.

Zelfs dan nog kunnen durven wij hier geen garantie(s) aan ontlenen, al verbetert het resultaat hierdoor uiteraard wel.

De stukadoor van dienst blijft echter verantwoordelijk voor de kwaliteit van de ondergrond die hij aflevert. Op dat stucwerk brengt de schilder vervolgens een nieuwe afwerking aan.

De schilder c.q. latex spuiter is op zijn beurt weer verantwoordelijk voor de kleur, dekking en hechting op de ondergrond.


Wat kost airless klaar maken stucwerk?

De kosten voor het nalopen van stucwerk worden op urenbasis of per dag berekend + materiaal. Wij verzorgen dit type werkzaamheden enkel i.c.m. spuitwerkzaamheden.

U kunt bij ons uiteraard een vrijblijvende offerte voor het latex spuiten op airless-klare muren en plafonds aanvragen.

Offerte aanvragen

Stucwerk


Latex spuiten

%d bloggers liken dit: