Er kan sprake zijn van waterschade op muren en plafonds na een lekkage. Spackspuitbedrijf M.B. kan u helpen, door dit professioneel te herstellen en een offerte opmaken die u aan uw verzekeraar kunt overleggen. Wij verzorgen zowel herstel waterschade spackspuitwerk als stucwerk en latex spuitwerk.


Constateren waterschade op wanden of plafond

Na een lekkage gaat u normaliter een inventarisatie van schade maken. De meest voorkomende waterschades op muren en plafond zijn geel-bruine vlekken / verkleuringen en het opbollen en/of loslaten van stucwerk en spackspuitwerk.

De gevolgen van een lekkage kunnen ook ernstiger zijn: er kunnen bv. gipsplaten doorweekt zijn, welke vervangen moeten worden. Maar er kan bv. ook sprake van zijn behang dat loslaat.

Veelvoorkomende oorzaken van waterschade zijn: een lekkend dak (na hevige regenval), een verstopte goot of afvoer, lekkage in de badkamer of keuken.


Bent u verzekerd tegen gevolgen van waterschade?

Als u in een koopwoning woont, vallen de gevolgen van waterschade (aan de muren en plafonds) normaliter onder de dekking van de opstalverzekering.

Uw verzekeraar vraagt normaliter na het ontvangen van de schademelding aan u om herstelofferte(s) op te vragen. In sommige gevallen komt een schade-expert op locatie (vooraf) inspecteren.

Als u in een huurwoning woont, is de verhuurder normaliter verantwoordelijk voor het herstellen van de schade aan de woning. U kunt uw eigendommen (d.m.v. een inboedelverzekering) dan uiteraard wel verzekeren tegen waterschade.


Vastellen oorzaak lekkage

Alvorens de schade verlopen kan worden, dient de oorzaak van de lekkage vastgesteld te worden. Er bestaan gespecialiseerde lekdetectie bureaus die een rapport hierover kunnen opmaken (bv. de Polygon Group, Lekdetectiecentrale, en Lekdetectie Nederland).

Het correct vaststellen van de oorzaak lekkage is natuurlijk ook van belang voor herstellen waterschade muren en plafonds.

Als de oorzaak niet goed verholpen is, zal de lekkage op een later moment terugkomen. Het repareren van muren en plafond na lekkage kan dus pas gebeuren nadat de oorzaak van de lekkage (goed) hersteld is. De verzekeraar keert bovendien ook maar 1x uit per schade.


Herstellen oorzaak lekkage

Het herstellen van de oorzaak van een lekkage valt voor huiseigenaren normaliter  niet onder de dekking van de verzekering. In het geval er sprake is van een VVE, ligt dat uiteraard weer anders.

Er kan mogelijk sprake zijn van een garantieregeling van een leverancier die hierop van toepassing kan zijn. De kans is alleen veel groter zijn dit kosten die voor eigen rekening komen. In het geval ‘achterstallig onderhoud’ als oorzaak wordt aangewezen, wordt ook de gevolgschade soms niet vergoed.


Goedgekeurde waterschade herstel offerte door verzekeraar

U vraagt dus eerst een offerte op voor de herstelwerkzaamheden bij een specialist. Wanner u die heeft ontvangen, stuurt u die daarna door naar uw verzekeringmaatschappij. Deze gaat de offerte vervolgens beoordelen, soms kan daar enige tijd overheen gaan.

Nadat de verzekeraar de herstel offerte voor wanden plafond heeft goedgekeurd, heef u ‘groen licht’ en kunt een afspraak voor de de herstelwerkzaamheden met ons inplannen.


Hoe lang moet waterschade op wanden of het plafond drogen?

Na het herstellen van de oorzaak van de lekkage wordt aangeraden altijd minimaal 3 weken droogtijd aan te houden.

Dit is natuurlijk zeer afhankelijk van de ernst van de waterschade, in heel veel gevallen dient namelijk een aanzienlijk langere droogtijd aangehouden te worden. Dit kan per situatie verschillen.


Herstellen, repareren of bijwerken waterschade wanden en plafond

Afhankelijk van de ernst van de schade, te behandelen oppervlakte, het type ondergrond etc. kunnen wij bepalen welke behandeling van de ondergrond nodig is. Er kan bv. sprake zijn van herstel waterschade spackspuitwerk muren plafond (incl. isoleren) of stucwerk herstellen na lekkage.

Wij hebben hieronder een e-mail button geplaatst, in het geval van waterschade herstel muren en plafond is het altijd handig om foto’s toe te sturen ter verduidelijking van de schade in woning.

E-mail ons

Prijs waterschade herstellen muren en plafond

Voor het herstellen of repareren van een waterschade kunt u natuurlijk van ons een offerte ontvangen, die u ter beoordeling aan uw verzekeraar kunt overleggen.

Voor meer informatie over het herstellen van waterschade(s) of een prijsopgave kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Waterschade plafond: wat te doen?

Voor meer informatie verwijzen wij daarnaast naar een artikel op onze website, waarin wordt beschreven welke stappen u moet ondernemen als er sprake is van lekkage in uw woning.


%d