Gratis en vrijblijvend, binnen 1 minuut !

Offerte aanvragen: Spackspuiten

Spackspuitbedrijf M.B. helpt u graag verder met het verven van uw muren en plafonds.

Onze spackspuiter voorziet uw muren en plafonds spackspuitwerk. De spacker gaat grondig en secuur te werk. Alles wordt voorbereid voordat er gestart kan worden met het spacken (afplakken, repareren etc.) en naderhand wordt alles netjes opgeruimd.


Hoe werkt spackspuiten? 

De spackspuiter voorziet uw muren en plafonds d.m.v. spackspuitwerk van een korrelpleister. Hiervoor gebruikt de spuiter een spackspuit (machine). Spack kan in verschillende korrelgroottes en kleuren worden aangebracht.

In sommige gevallen moet de spackspuiter de muren of plafonds eerst voorbehandelen om deze ‘spackspuitklaar’ te maken.

Voor ons is dat als vanzelfsprekend, omdat wij hier op dagelijkse basis mee te maken hebben. Voor veel mensen is het begrip ‘ spackspuiten‘ echter behoorlijk abstract. Daarom hebben wij hieronder stapsgewijs de werkwijze van de spackspuiter op de klus omschreven, om u een beter beeld te geven over wat een spackspuiter nu precies doet.


Werkwijze spackspuiten

De eerste stap is natuurlijk het afplakken. Als het plafond wordt gespoten worden de muren rondom met plastic afgedekt, worden er (ook) wanden gespackt dan moeten uiteraard de ramen, deurposten (evt. een keuken) etc. worden afgedekt.

In sommige gevallen kan het ook noodzakelijk zijn om de vloer of een trap af te dekken.


In bestaande woningen dient er vaak e.e.a. gerepareerd te worden door de spackspuiter (bv. krimpscheuren) voordat deze met het spackspuiten kan starten.

In de nieuwbouw is daar normaliter geen sprake van. De spackspuiter dient, ter voorbereiding op het spackspuiten, daartegen wel gaasband aan te brengen op scheurgevoelige naden en randen.


  • Voorspuiten meslaag door spackspuiter

De meslaag dient ervoor om de ondergrond glad en wit te maken. De spackspuiter spuit de spack eerst op de muur, alvorens dit wordt glad getrokken. Dit wordt ook wel afmessen genoemd (zie de volgende stap).


  • Afmessen (messen) muren of plafond

Nadat de spack is opgebracht, gaat de spackspuiter dus ‘messen’. Hiervoor gebruikt de spuiter zogeheten spackmessen. De ondergrond wordt hierdoor glad gemaakt, d.m.v. de meslaag werkt de spackspuiter enkel ‘kleine oneffenheden’ in de ondergrond weg.

Denk bijvoorbeeld aan: gaatjes in het beton of oneffenheden van 1-2 mm. Grotere gaten dienen eerst (met gips) gerepareerd te worden. In sommige gevallen is zelfs het aanbrengen van stucwerk eerst noodzakelijk. Bij spackspuiten volstaat een behangklaar gestucte ondergrond.


  • Kwasten randen / naden

Nadat de meslaag is aangebracht, gaat de spackspuiter de randen ‘kwasten’. Omdat je met een spackmes nooit helemaal in de hoek komt, wordt m.b.v. een natte kwast de spack in de hoeken ‘geduwd’ zodat ook deze gevuld worden.


In sommige gevallen is er na het aanbrengen van de meslaag een extra behandeling nodig. Een voorbeeld hiervan een zgn. isolatie-laag die ervoor zorgt dat vlekken of verkleuringen die hieronder zitten niet kunnen doorslaan door het spackspuitwerk.


  • Afkorrelen / afspuiten wanden en plafond met spack

Na het aanbrengen van de meslaag (en evt. een extra tussenlaag) brengt de spackspuiter de laatste laag aan: de structuurlaag. Dit wordt ook wel ‘afkorrelen’ genoemd. De spackspuiter is hierna klaar met het spackspuiten.


  • Afplakwerk verwijderen en opruimen

Wanneer het spackspuitwerk is afgerond, ruimt de spackspuiter weer netjes op. Het aangebrachte afplakwerk wordt verwijderd en afgevoerd. Soms worden ook de vloeren ‘geschrapt’ d.w.z. het verwijderen van de spack die op de kale cementdekvloer terecht is gekomen. Wanneer de vloer is afgedekt met stucloper, is dit uiteraard niet aan de orde.

Als de spackspuiter klaar is met het verwijderen van het afplakwerk van de ramen, zet hij deze open zodat het vocht goed uit de ruimte(s) kan trekken. Als het vocht opgesloten komt te zitten, kan dit leiden tot verkleuringen. Wij adviseren daarom altijd de ramen zeker tot de volgende dag open te houden.


Wat kost spackspuiten muren en plafonds?

Spackspuiten is bij ons mogelijk vanaf €6,50 p/m2 excl. Btw – incl. materiaal en standaard afplakwerk.

OppervlaktePrijs (excl. Btw)
> 150 m2€6,50 p/m2
100-150 m2€7,00 p/m2
50 - 100 m2€7,50 p/m2
30 - 50 m2€9,00 p/m2
< 30 m2€275,00

Spackspuiten

%d bloggers liken dit: