Het antwoord op de vraag: “Is spack overschilderbaar?” – kan heel kort: ja, spack verven, overschilderen of sauzen is zeker mogelijk. Dat geldt ook voor spacken over bestaand spackspuitwerk.


Waar op te letten bij spack overschilderen? 

Spack is echter wel een sterk ‘zuigende ondergrond’ – d.w.z. dat voorstrijken op wanden en plafond van belang is om roller aanzetten te voorkomen. Bij spackspuitwerk verven heeft u altijd structuurverlies. Het is ook niet zo dat u hierdoor een gladde ondergrond kunt verkrijgen: de korrel van de spack blijft zichtbaar.Wat is de beste methode voor spack verven? 

U kunt ervoor kiezen de wanden en plafonds te sauzen, als u de kleur wilt opfrissen, voor het rollen van spackplafonds en wanden bestaat ook speciale spackverf. Wanneer het alleen om de kleur gaat en wilt zo netjes mogelijk opfrissen, adviseren wij airless latex spuiten – dat geeft een strakker resultaat als rollen, zonder risico op banen en/of strepen in het spuitwerk.

Wanneer u kleine beschadigingen o.i.d. in het spackspuitwerk heeft, raden wij aan hierover opnieuw te laten spackspuiten, hiermee wordt dan namelijk de structuur hersteld en direct de kleur weer opgefrist, dus 2-in-1.


Muren en plafond met spack verven 

Er bestaan veel misverstanden rondom spack verven. Latex en spack zijn 2 compleet verschillende materialen (lees meer) – latex is muurverf, terwijl spack absoluut geen verf is. Zo kunt u bv. dus ook niet onzichtbaar een vlek in spackspuitwerk wegwerken met latex, tenminste, als u dit plaatselijk aanbrengt.

Bij verontreinigde muren of plafonds moet (eerst) een speciale isolerende latex worden aangebracht – daarvan is o.a. sprake bij: nicotineaanslag, vetvlekken, roet-aanslag, lijmresten van behang of ernstige vergeling op wanden en plafond.

Spack muren of plafonds verven met latex geeft na reparaties (met gips) geen mooi resultaat. De structuur dient dan middels het aanbrengen van spackspuitwerk door de spackspuiter hersteld te worden.


Wat kost spack verven, schilderen of sauzen? 

Hieronder vindt een overzicht van de prijzen van spackspuitwerk en latex spuiten – incl. materiaal en standaard afplakwerk.

OppervlakteSpack spuiten prijs (excl. Btw)Latex spuiten prijs (excl. Btw)
> 500 m2€6,50 p/m2€5,00 p/m2
250 - 500 m2€6,50 p/m2€5,50 p/m2
150 - 250 m2€6,50 p/m2€6,00 p/m2
100 - 150 m2€7,00 p/m2€6,50 p/m2
50 - 100 m2€7,50 p/m2€7,50 p/m2
30 - 50 m2€9,00 p/m2€9,00 p/m2
< 30 m2€275,00€275,00

Meer informatie schilderen spackspuitwerk

Heeft u vragen m.b.t. spackplafonds of muren verven? Wij helpen u graag verder, neem daarover gerust contact met ons op. U kunt via onze website ook u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen voor spackspuiten of latex spuiten.

Contact opnemen

Spackspuiten


Latex spuiten

%d