Wat is behangklaar stucwerk?

Behangklaar stucwerk muren en plafond wordt aangebracht door de stukadoor. Dit is glad stucwerk wat geschikt voor afwerking met behang. Er mogen kleine oneffenheden in het stucwerk zitten, na het aanbrengen van behang op de muur zijn deze immers niet meer zichtbaar.

Op behangklaar stucwerk kan direct ook spackspuitwerk of sierpleister (bv. spachtelputz) worden aangebracht. Wilt u liever laten latex spuiten? Dan dient het er sausklaar stucwerk aangebracht te worden te worden i.p.v. behangklaar stucen.

Offerte aanvragen

Er kan sprake bij behangklaar stucwerk muren of plafond ook sprake zijn van raapwerk, dat is het geval als er een gipslaag van meer dan 7 mm dik aangebracht moet worden op de ondergrond.


Wat is behangklaar opleveren nieuwbouw?

In een nieuwbouw woning worden muren standaard behangklaar opgeleverd. Hoe deze verder af te werken, is aan de toekomstige bewoners om te bepalen.

Het Technisch Bureau Afbouw (TBA) heeft de normen die gelden bij stucwerk (t.a.v. vlakheidsgraad, visuele eisen etc.) vastgelegd. Behangklaar gestucte muren en plafonds zitten qua afwerkingsniveau in klasse C en in sommige gevallen klasse D.

Behangklaar stucwerk volstaat niet voor nieuwbouw muren verven, deze moeten dan de stukadoor dan eerst sausklaar gemaakt te worden. Uiteraard kunt u op onze website terecht voor meer informatie over het afwerken van behangklare muren nieuwbouw.Hoe werkt de stukadoor?

De stukadoor start eerst met voorbereidende werkzaamheden (afplakken), daarna is de eerste stap het voorstrijken van de ondergrond (bv. met Knauf Betokontakt). Als dat voldoende droog is kan de stukadoors het gips (bv. Knauf MP 75 of Rotband) opbrengen.

Nadat het gips is opgebracht dient de stukadoor dit uit te vlakken (d.m.v. afreien stuc). Dit dient vervolgens afgemest worden te worden. Bij behangklaar stucwerk is het afpleisteren van de ondergrond (zoals bij sausklaar stucwerk) daarna niet gebruikelijk.

Materiaal stukadoor

Wat is het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk?

Op onze website vindt u een uitgebreid artikel waarin het verschil tussen sausklaar en behangklaar stucwerk muren en plafonds wordt beschreven:


Wat kost behangklaar stucwerk per m2?

Behangklaar stucwerk aanbrengen is bij ons mogelijk vanaf €16,50 p/m2 (excl. Btw) incl. materiaal en standaard afplakwerk.

OppervlaktePrijs (excl. Btw)
Behangklaar stucwerk (wanden)€16,50 p/m2
Behangklaar stucwerk (plafond)€17,50 p/m2
Hoeknaalden stellen / stuc-stops plaatsen€5,00 p/m1
Dagprijs stukadoor€400,00 p/dag
Prijzen stucwerk

Stucwerk

%d bloggers liken dit: