Spackspuiten muren en plafonds nieuwbouw wordt steeds populairder. Vanuit de bouw worden de plafonds tegenwoordig standaard met spack gespoten opgeleverd.


Behangklare muren nieuwbouw spackspuiten

De standaard afwerking voor de wanden in de nieuwbouw is behangklaar. De stukadoor moet deze eerst glad (sausklaar) maken, voordat deze met latex gespoten of gesaust kunnen worden.

Omdat de combinatie van stucwerk en latex spuitwerk (of sauzen) behoorlijk prijzig is, kiezen veel mensen voor een goedkoper alternatief: spackspuiten.

Spackpuiten gaat snel, is voordelig, levert een mooi resultaat op en kan in verschillende kleuren.

Spackspuiten

Waarop letten bij spackspuiten in nieuwbouw?

Wanneer u een nieuwbouwwoning gaat betrekken en u overweegt spackspuitwerk aan te laten brengen, zijn de volgende zaken van belang:In sommige gevallen kan het gebruik van een steiger benodigd zijn bij het spackpsuiten in uw nieuwbouw woning. Hiervan kan bv. sprake zijn bij een hoge nok op zolder of in een woning met een vide.

Daarnaast kan het ook verstandig bij uw vloerenleverancier na te gaan of deze de vloer afdekken noodzakelijk acht, bij een kale cementdekvloer is dat overigens meestal niet het geval.

Een trap afdekken die enkel nog in grondverf staat (standaard in nieuwbouw) is normaliter ook niet noodzakelijk.


Voordelen spackspuitwerk muren en plafond nieuwbouw

Spackspuiten is een stuk voordeliger als een combinatie van stucwerk en latex spuiten, zeker in de nieuwbouw wint spackspuitwerk snel aan populariteit.

De spackspuiter brengt d.m.v. spackspuiten een korrelpleister (Brander Crystal) aan op uw muren en plafond. Dit kan direct op de behangklare muren worden aangebracht. Omdat spack spuitwerk als het ware een stuclaag en afwerking in één vormt, gaat dit dus ook nog eens veel sneller.

Het antwoord op de vraag of u de voorkeur geeft aan een gladde afwerking of een (korrel) structuur op de wanden en plafonds blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Over een gladde afwerking op de muren van uw nieuwbouw woning aanbrengen (stucwerk) vindt u interessant artikel op onze website.Wat kost spackspuitwerk nieuwbouw?

Spackspuiten in de nieuwbouw is mogelijk vanaf €6,50 p/m2 (excl. 21% Btw) – incl. materiaal en afplakken.

In de nieuwbouw geldt dus het hoge Btw-tarief van 21% – terwijl in de bestaande bouw (ouder dan 2 jaar) het lage Btw-tarief van 9% gehanteerd mag worden.

Dat wordt in het totale kostenplaatje vaak gecompenseerd doordat er in de nieuwbouw vaak geen of nauwelijks additionele kosten zijn, zoals: voorbehandelen van bestaande ondergronden (bv. reparaties) of het afdekken van de vloer etc.

Prijs spackspuiten

Meer informatie spackspuitwerk muren nieuwbouw

Wanneer u graag een vrijblijvende prijsopgave voor spackspuitwerk nieuwbouw wilt ontvangen, is het het makkelijkste om een plattegrond van uw woning bij de aanvraag mee te sturen. Uiteraard helpen wij u graag verder bij vragen over spackspuiten in de nieuwbouw.

Contact opnemen

Spackspuiten

2 Responses

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact opnemen
%d bloggers liken dit: