Wat is sausklaar stucwerk?

Sausklaar stucwerk muren en plafond wordt aangebracht door de stukadoor. Dit is glad stucwerk wat geschikt voor afwerking met latex spuitwerk of ‘ouderwets’ verven met de roller (sauzen). Er mogen slechts minimale oneffenheden in het stucwerk zitten, want na het aanbrengen van verf op de muur blijft het stucwerk zichtbaar.

Op sausklaar stucwerk kunnen alle gewenste afwerkingen worden aangebracht. Niet voor alle afwerkingen is een sausklare ondergrond overigens nodig. Voor behang, spackspuitwerk of sierpleister (bv. spachtelputz) volstaat behangklaar stucwerk.

Offerte aanvragen

Er kan sprake bij sausklaar stucwerk muren of plafond ook sprake zijn van raapwerk, dat is het geval als er een gipslaag van meer dan 7 mm dik aangebracht moet worden op de ondergrond.


Norm sausklaar stucwerk muren en plafond

Het Technisch Bureau Afbouw (TBA) heeft de normen die gelden bij stucwerk (t.a.v. vlakheidsgraad, visuele eisen etc.) vastgelegd. Sausklaar gestucte muren en plafonds zitten qua afwerkingsniveau in klasse B of klasse A (= airless klaar).


Hoe werkt de stukadoor?

De stukadoor start eerst met voorbereidende werkzaamheden (afplakken), daarna is de eerste stap het voorstrijken van de ondergrond (bv. met Knauf Betokontakt). Als dat voldoende droog is kan de stukadoors het gips (bv. Knauf MP 75 of Rotband) opbrengen.

Nadat het gips is opgebracht dient de stukadoor dit uit te vlakken (d.m.v. afreien stuc). Dit dient vervolgens afgemest worden te worden. Vervolgens moet de stukadoor muren en plafond afpleisteren (bv. met Gyproc Rifino Top) Hierdoor worden de ondergrond helemaal glad (= sausklaar) afgewerkt.

Materiaal stukadoor

Wat is het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk?

Op onze website vindt u een uitgebreid artikel waarin het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk muren en plafonds wordt beschreven:


Sausklare muren en plafonds latex spuiten of sauzen?

Wij geven normaliter de voorkeur aan latex spuitwerk t.o.v. handmatig verven, rollen of sauzen. Dit geeft vaak een strakker resultaat en gaat (zeker wanneer het grote oppervlaktes betreft) een stuk sneller.Wat kost sausklaar stucwerk per m2?

Sausklaar stucwerk muren aanbrengen is bij ons mogelijk vanaf €17,50 p/m2 (excl. Btw) incl. materiaal en standaard afplakwerk.

OppervlaktePrijs (excl. Btw)
Sausklaar stucwerk (wanden)€17,50 p/m2
Sausklaar stucwerk (plafond)€20,00 p/m2
Hoeknaalden stellen / stuc-stops plaatsen€5,00 p/m2
Dagprijs stukadoor€400,00 p/dag
OptiePrijs (excl. Btw)
Aanbrengen kitwerk€45,00 per uur
+ materialen
Aanbrengen kitwerk€275,00 per dag
+ materialen
Prijzen stucwerk

Stucwerk

%d bloggers liken dit: