Gratis en vrijblijvend, binnen 1 minuut !

Offerte aanvragen: Latex spuiten

Spackspuitbedrijf M.B. helpt u graag verder met het verven van uw muren en plafonds.

Wanden en plafond verven? Airless latex spuiten is voordelig, snel en levert een mooi resultaat op.  Spackspuitbedrijf M.B. verzorgt latex spuitwerk voor haar klanten in de nieuwbouw en bestaande bouw (renovatie projecten) – zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt en aannemers.


Wat is airless latex spuiten?

Latex betekent muurverf. Latex spuiten middels airless verfspuit techniek is een alternatief voor wanden en plafond sauzen, verven of rollen. Na grondig afplakken, voorziet de airless schilder / spuiter de muren en plafond van meerdere verflagen met de airless verfspuit, om deze van een nieuwe kleur te voorzien.

Airless betekent zoveel als “zonder de toevoer van lucht”, d.w.z. dat de latex direct uit het reservoir de slang wordt ingepompt en daarna (met druk) gespoten kan worden. Er is dus een continue toevoer van materiaal (als het reservoir gevuld is). Latex spuiten wanden plafonds kan zodoende zonder aanzetten, rollerbanen of strepen worden opgebracht.

Voor meer technische specificaties over airless verfspuit techniek verwijzen wij naar de lesstof van de schildersopleiding van het ROC West-Brabant ( klik hier) – hierin wordt duidelijk uitgelegd hoe airless spuiten precies werkt.

Op onze website worden ook regelmatig artikelen gepubliceerd met als onderwerp: “Latex spuiten wanden en plafonds” – via de onderstaande link kunt u de artikelen uit deze categorie bekijkenn.

categorie: Airless latex spuiten

Wat zijn de voordelen van airless latex spuiten?

Wanden en plafonds spuiten met latex geeft een strak, naad- en streeploos resultaat en gaat bovendien veel sneller als rollen. Latex kan over veel verschillende ondergronden direct aangebracht worden. Muren verven of plafonds schilderen is iets wat vele doe-het-zelvers wel eens gedaan hebben, maar wat lang niet altijd het gewenste resultaat oplevert.

Het is natuurlijk wel belangrijk om de ondergrond geschikt is om (direct) op te kunnen latex spuiten. In sommige gevallen dient de ondergrond eerst gestuct te worden door de stukadoor (= stucwerk) of op een andere manier voor behandeld te worden.

Geschikte ondergronden

Verf spuiten op muren en plafond is werk voor een specialist. De schilder (in dit geval de latex spuiter) levert als vakman een goede kwaliteit.


Is glad spuitwerk hetzelfde als latex spuiten?

De ondergrond wordt d.m.v. airless latex spuiten wordt de ondergrond van een nieuwe kleur voorzien, waarbij de huidige structuur behouden blijft: een glad gestucte wand blijft glad, een spachtelputz muur de structuur houden en hetzelfde geldt voor een spackplafond – eventuele beschadigingen blijven dus ook zichtbaar. In zulke gevallen is er een (voor-) behandeling nodig.

Het glad maken van de ondergrond (t.b.v. latex spuiten) wordt sausklaar stucwerk genoemd. Het is dus niet zo dat de ondergrond door latex spuiten glad wordt, maar latex spuitwerk is wel de beste afwerking voor gladde ondergronden, als u deze van een nieuwe kleur wilt voorzien.


Wand in afwijkende kleur spuiten?

U kunt ervoor kiezen om alles met latex in één kleur te laten spuiten, uiteraard is dat de voordeligste optie. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor verschillende kleuren: u kunt bv. ervoor kiezen om de wanden in een afwijkende kleur t.o.v. plafond te laten spuiten of één wand een accentkleur te geven.

Voor het aanbrengen van een extra kleur geldt uiteraard wel een meerprijs. Voor onze spuiter(s) betekent dit een extra dag werk: op nat spuitwerk kunnen zij immers niet afplakken. Bovendien moeten in zo’n geval ook de wanden en/of het plafond opnieuw worden afgeplakt.

Afwijkende kleur

In welke kleuren is airless latex spuitwerk mogelijk?

De hoogwaardige SPS latex die wij gebruiken, is in bijna alle kleuren leverbaar: uit de waaiers van RAL, NCS, Sikkens, Sigma, Histor, Farrow & Ball, Little Green, Brander, SPS, Praxis, Karwei .. en ga zo maar door.

Kleurwaaiers

Latex spuitwerk in uw nieuwbouw woning

In de nieuwbouw worden de plafonds standaard met spack gespoten en de wanden behangklaar opgeleverd. Dat houdt in dat de ondergrond eerst sausklaar gemaakt moeten worden (stucwerk), voordat er met latex gespoten kan worden. Dat gebeurd d.m.v. stucwerk wanden of plafonds.

Nieuwbouw wanden verven zonder aanbrengen nieuw stucwerk (of renovlies behang) levert geen 100% strak resultaat op, dit raden wij ook ten zeerste af: alle oneffenheden in de behangklare ondergrond blijven door de latex heen zichtbaar.

Nieuwbouw

Latex spuitwerk in de bestaande bouw (renovatie projecten)

Airless spuitwerk wordt zowel in de nieuwbouw, als in bestaande woningen uitgevoerd – hierbij moeten wij natuurlijk rekening houden met de huidige afwerking van de ondergrond. Het kan dan zijn dat een voorbehandeling noodzakelijk is, daarbij kunt u denken aan:

Daarnaast is er ook vaak sprake van meer afplakwerk t.o.v. nieuwbouw woningen, bijvoorbeeld vanwege:


Welk materiaal wordt gebruikt bij latex spuiten?

Standaard gebruiken wij voor latex spuitwerk verf van het merk SPS en voorstrijk van het merk Brander, dit zijn beide professionele merken.

Materiaal (latex)

Is het aanbrengen van kitwerk noodzakelijk?

Het aanbrengen van kitwerk bij airless spuiten op nieuw stucwerk is niet in alle gevallen noodzakelijk (en dus ook niet standaard inbegrepen in de m2-prijs van latex spuitwerk).

Kitwerk (d.w.z. overschilderbare acrylaatkit) in de naden tussen wanden en plafonds en de inwendige hoeken van de wanden dient voor een strakke afscheiding hiertussen en vanwege de elasticiteit van de kit zou het ook tegen scheuren moeten helpen. Het voornaamste is echter dat dit ter verfraaiing dient van het spuitwerk in de afwerking.

Kitwerk aanbrengen

Gecombineerd met het nalopen van het stucwerk levert dit al gauw (een) extra dag(en) arbeid op t.o.v. enkel spuiten, afhankelijk van de grootte van de klus.

Nalopen stucwerk

Wat is ons werkgebied?

Spackspuitbedrijf M.B. verricht natuurlijk haar werkzaamheden op locatie: bij onze klanten thuis, in de nieuwbouw, in een winkel of een bedrijfspand etc. Wij voeren niet alleen in onze eigen regio opdrachten uit, maar verzorgen latex spuitwerk door heel Nederland (en Vlaanderen).

Werkgebied

Wat kost latex spuiten per m2?

Latex spuitwerk is bij ons mogelijk vanaf €5,00 p/m2 excl. Btw – incl. standaard afplakwerk en materiaal

OppervlaktePrijs (excl. Btw)
> 500 m2€5,00 p/m2
250 - 500 m2€5,50 p/m2
150 - 250 m2€6,00 p/m2
100 - 150 m2€6,50 p/m2
50 - 100 m2€7,50 p/m2
30 - 50 m2€9,00 p/m2
< 30 m2€275,00
Prijs per m2

Bestaande woning laag Btw tarief (9%)

In woningen ouder dan 2 jaar mag het lage Btw-tarief van 9% worden gehanteerd i.p.v. het hoge Btw-tarief van 21%. Tijdens de crisis is deze regeling ingevoerd: wanneer u in uw huidige woning gaat verbouwen, bespaart u dus maar liefst 12% op de kosten.


Reviews latex spuiten

Hier kunt u beoordelingen en reacties van onze klanten lezen, o.a. over latex spuitwerk:

 by dhr. Timmermans on Spackspuitbedrijf M.B.
Latex spuitwerk in Weert

Wij zijn tevreden over het latex spuitwerk in onze woning. Planning en commercieel contact verloopt soepel via Rik. Uitvoering ging volgens planning, verliep (zeer) snel en resultaat...

Op deze klus zijn muren en plafonds van een bestaande woning afgewerkt d.m.v. latex spuitwerk in RAL 9016.

 by Dinja Hoitink on Spackspuitbedrijf M.B.
Spackspuiten appartement in Gouda

Ik ben super tevreden over Spackspuitbedrijf MB. Rik is makkelijk om mee te praten en zijn adviezen zijn erg handig. De spackspuiters hebben zeer goed werk afgeleverd en toen ze tegen...

Op deze klus is zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd: spackspuiten muren en plafonds, diverse herstelwerkzaamheden / reparaties muren en het isoleren van de wanden i.v.m. verwijderd behang.

 by Kees on Spackspuitbedrijf M.B.
Spackspuiten in 2 ruimtes in Ophemert

Ik ben zeer tevreden over Spackspuitbedrijf MB: van offerte tot en met uitvoering. Het offertetraject verliep vlot, ik had binnen 1 dag een duidelijke offerte. Het contact via ...

Op deze klus diverse reparaties op muren uitgevoerd en donkere muren afgewerkt d.m.v. wit spackspuitwerk.

Page 1 of 11:
«
 
 
1
2
3
 
»
 


Reviews

Prijsopgave latex spuiten ontvangen

Via onze website kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte voor latex spuiten op uw wanden en/of plafond(s) aanvragen.

Naar aanleiding van uw offerte aanvraag nemen wij vervolgens z.s.m. (normaliter binnen 24 uur) contact met u op. Op basis van dit contact zullen wij vervolgens de prijsopgave voor u uitbrengen, vaak ontvangt u deze nog dezelfde dag per e-mail.

Offerte aanvragen

Latex spuitwerk

%d bloggers liken dit: