Wat is filmwerk muren?

Het wanden filmen betekent zoveel als muren dun pleisteren. Het dunpleisteren is een techniek die kan worden toegepast om bv. nieuwbouw muren behangklaar sausklaar maken. Filmwerk is dus het aanbrengen van glad pleisterwerk op behangklare muren (of plafonds).Omdat er bij filmwerk alleen sprake is van pleisterwerk muren, kunnen muren (en plafonds) hierdoor weliswaar glad(der) gemaakt worden, maar niet recht (= uitvlakken). Hiervoor dient er traditioneel stucwerk aangebracht te worden.


Wanneer dunpleister muren toepassen?

Eigenlijk kan maar in 2 situaties kan filmwerk of dunpleister worden toegepast: bij sausklaar maken muren nieuwbouw of ter verbetering van slecht aangebracht sausklaar stucwerk.

Filmen / dunpleisteren werkt kleine oneffenheden weg: het maakt de muren glad. Dunpleisterwerk maakt het stucwerk echter niet rechts of haaks.

Dunpleisteren (= filmwerk) is daarom ook voordeliger als ‘normaal’ sausklaar stucwerk.

Omdat er bij filmen een flinterdunne laag aangebracht wordt, moet de ondergrond hiervoor wel geschikt zijn. Filmwerk wanden kan bv. worden aangebracht op behangklare gibo- of kalkzandsteen muren nieuwbouw.

Op betonnen muren nieuwbouw is dat bv. niet mogelijk. Ook op bestaande (reeds afgewerkte) muren of plafonds is het aanbrengen van dunpleisterwerk niet mogelijk.


Welke materialen gebruikt de stukadoor voor dunpleisterwerk?

De stukadoor kan verschillende materialen gebruiken voor het dunpleisteren of filmen muren nieuwbouw, om deze sausklaar te maken.

Bijvoorbeeld: Knauf TopFinish, Isolis, Gyproc Rifino of Brander Plast KV.

Materiaal stukadoor

Offerte aanvragen dunpleisteren muren nieuwbouw

De prijzen voor het aanbrengen van filmwerk c.q. dunpleisterwerk zijn op aanvraag.

Voor meer informatie, bij vragen of voor een prijsopgave voor het aanbrengen van dunpleisterwerk kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Stucwerk

%d