Wat betekent filmwerk op wanden?

Het filmen van wanden houdt in dat behangklaar gestucte wanden in de nieuwbouw voorzien worden van een hele dunne stuclaag (pleisterwerk), om deze sausklaar te krijgen, ofwel: behangklaar sausklaar maken nieuwbouw.


Wanneer kan filmwerk op wanden worden toegepast?

Omdat er een dunnere stuclaag aangebracht wordt, is het van belang dat de behangklaar opgeleverde wanden in een nette staat verkeren en dat het gibo- of kalkzandsteen wanden zijn (geen beton).

Grote oneffenheden of verdikkingen kunnen nl. niet worden verholpen d.m.v. filmen. Op bestaande (reeds afgewerkte) ondergronden of plafonds is deze behandeling dan ook niet mogelijk.

Omdat het filmen een hele dunne stuclaag betreft, luistert dat nogal nauw, de ondergrond moet wel geschikt zijn. Dit is dan ook voordeliger als ‘gewoon’ sausklaar stucwerk.


Offerte aanvragen

In specifieke gevallen brengen wij ook filmwerk (d.w.z. 2x een pleisterlaag) aan op wanden en/of plafonds. Wanneer er sprake is van redelijk gladde wanden, welke nog niet sausklaar zijn, kunnen hierdoor sausklaar gemaakt worden.

De prijzen voor het aanbrengen van filmwerk zijn op aanvraag; dit is niet in veel gevallen mogelijk is en zal in veel situaties ook niet tot het gewenste resultaat leiden.


Stucwerk

%d bloggers liken dit: