Schilderwerk is de term die wordt gebruikt voor het verven van bv. kozijnen, trappen of deuren etc. zowel binnen, als buiten. De schilderlak wordt aangebracht door de schilder, waardoor het geheel van een nieuwe kleur voorzien.


De schilder verzorgt de volgende werkzaamheden: afplakken, plamuren, schuren, gronden, kitten en aflakken / verven. De schilder kan zowel op hout, kunststof als metaal schilderen.

Daarbij horen dus zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk beide tot de mogelijkheden.


Binnenschilderwerk / schilderwerk binnen

Wij verzorgen o.a. het volgende binnenschilderwerk:

  • Kozijnen schilderen binnen
  • Deuren schilderen binnen
  • Deurposten verven binnen
  • Radiatoren schilderen
  • Houtwerk verven binnen
  • Plinten aflakken / schilderen

De schilder verzorgt bij binnenschilderwerk alle benodigde voorbehandelingen aan de ondergrond, het afplakken en het materiaal.


Buitenschilderwerk / schilderwerk buiten

Wij verzorgen o.a. het volgende buitenschilderwerk:

  • Kozijnen schilderen buiten
  • Deuren schilderen buiten
  • Gevelbetimmering schilderen buiten

De schilder verzorgt bij buitenschilderwerk uiteraard dezelfde zaken als bij binnenschilderwerk en daarnaast ook alle benodigde steigermaterialen.

Wij verzorgen qua buitenschilderwerk uitsluitend schilderwerk aan woningen / panden Het schilderen (of beitsen) van tuinhekjes, schuttingen e.d. kunnen wij u niet verder mee helpen.


Welke verf c.q. schilderlak gebruikt de schilder?

Onze schilders werken met hoogwaardige schilderlakken van het merk Sikkens of Sigma. In sommige gevallen wordt er ook gebruik gemaakt van schilderlak van het merk SPS.

Er wordt bij schilderlak (of verf) een onderscheid gemaakt in glansgraad: hoogglans, zijdeglans of mat.

Door de schilder wordt gebruik gemaakt van acryllak d.w.z. een waterbasis verf (of watergedragen verf). Het gebruik van terpentinebasis schilderlak (of terpentine gedragen verf) is voor professionals sinds 2000 niet meer toegestaan. Het is dus verplicht te werken met oplosmiddelarme verven.


Muren en plafond schilderen

Wij verzorgen het verven van wanden en plafonds d.m.v. spuittechniek, dit wordt airless latex spuitwerk genoemd. Een alternatief voor latex spuiten is spackspuitwerk, hierbij brengt de spackspuiter behalve een kleur ook een structuur aan op de wanden of plafonds.

Het verven of schilderen muren wordt ook wel sauswerk genoemd. In dat geval wordt de muurverf handmatig opgebracht (= rollen muren).


Spackspuitbedrijf M.B. werkt samen met ervaren schilders, waardoor wij behalve de afwerking van de wanden en plafonds, ook keurig schilderwerk in uw woning kunnen verzorgen.

Trappen spuiten of kozijnen spuiten verzorgen wij niet, maar trappen schilderen en kozijnen schilderen zeker wel. De schilder brengt het schilderwerk dus met de hand aan.


Wat kost schilderwerk binnen of buiten?

De kosten schilderwerk starten bij €400,00 (excl. Btw) o.b.v. een dagprijs voor de schilder.

Bij schilderwerk kan er geen vaste prijs per eenheid (bv. een raam) gegeven worden.

Om dat als voorbeeld te nemen: de grootte van ramen kan verschillen, het soort raam (bv. een vast raam of draai-kiep raam), de huidige kleur van de ondergrond, de gewenste kleur voor het nieuwe schilderwerk en ga zo maar door …

Dat heeft allemaal invloed op de kosten van het schilderen, een prijsopgave voor schilderwerk is daarom altijd maatwerk.

Wanneer u interesse heeft in het ontvangen van een prijsopgave voor schilderwerk, is het handig om foto’s toe te sturen van hetgeen u wilt laten schilderen. Wij kunnen u dan sneller verder helpen.

E-mail ons

De prijzen voor schilderwerk zijn dus op aanvraag. Daarover en met andere vragen m.b.t. schilderen, kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact opnemen
%d