person smoking cigarette

Wanneer er binnen in een woning veel is gerookt er er sprake van vergeling op muren en plafond. Bij nicotine aanslag muren en plafond verwijderen, is ‘isoleren‘ eigenlijk altijd noodzakelijk.


Muren of plafond met nicotineaanslag verven

Een door roken vergeeld plafond witten met een ‘normale latex’ levert niet het gewenste resultaat op.

De nicotine aanslag zorgt namelijk voor vlekken die kunnen doorslaan door het nieuwe spackspuitwerk of door de verflaag. Daarom is in zo’n geval een (voor-) behandeling met een isolerende latex nodig.

Voor het ‘isoleren’ van de ondergrond gebruiken wij een isolerende verf: Brander Brava Isotex. In hele ernstige gevallen van verontreiniging wordt Conti Murolux SMP Prima-a-Loma gebruikt.


Muren of plafond met nicotineaanslag schoonmaken?

Ons advies is simpel: doe dit niet.

Chemische schoonmaakmiddelen kunnen spackspuitwerk of stucwerk aantasten. Dit kan bv. leiden tot afbladderende verf of het stucwerk laat los.

Nicotine vlekken plafond weghalen op de verkeerde manier, kan dus leiden tot ernstigere beschadigingen van uw plafond. Nicotineaanslag verwijderen plafond doet u dus d.m.v. opnieuw verven, met isolerende latex.


Nicotine aanslag op muur en plafond voorkomen

Er is maar één oplossing hiervoor die echt werkt: buiten roken.


close up photography of a person holding cigarette

Het is dus niet zo dat er nicotine afstotende muurverf bestaat o.i.d. De muren afwerken met een een extra afneembare verf is dan nog het beste alternatief, deze zijn makkelijker schoon te houden.


Rookaanlag muren en plafond verwijderen

Rookaanslag is iets anders als nicotine aanslag. Bij sigaretten roken, komt er natuurlijk ook rook vrij. Maar rookaanslag op muren en plafonds kan bv. ook ontstaan door een open haard (roetaanslag), kaarsen of wierook.

De benodigde voorbehandelingen zijn bij nicotine aanslag plafond verwijderen en rookaanslag muren verwijderen identiek. Dit wordt dus op dezelfde manier aangepakt.


Muren en plafond met nicotine aanslag verven

Bij ons kunt u terecht voor advies en met vragen over het verven van vergeelde plafonds (door roken). Wij kunnen u uiteraard van een vrijblijvende prijsopgave hiervoor voorzien.

Contact opnemen

Spackspuiten


Latex spuiten


Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact opnemen
%d bloggers liken dit: