man in white polo shirt using a tablet computer

Voor uw verhuizing wanden en plafonds verven, stucen of spuiten?

Als u gaat verhuizen, is dat vaak een ideaal moment om iets aan de wanden en het plafond te laten doen: de woning is dan immers leeg en dat scheelt een hoop gedoe.

Het is natuurlijk afhankelijk van (de staat van) de huidige wandafwerking en het gewenste resultaat, wat er gedaan moet worden – uiteraard kunt u daarover bij ons advies inwinnen.


Muren of plafond verven voor verhuizing

Wij voeren rondom uw verhuizing (de aan- en verkoop van een woning) dan ook de volgende werkzaamheden uit:

 • Koopwoning: beter verkoopbaar maken d.m.v. wanden en plafonds verven (spuitwerk)
 • Koopwoning: renovatie projecten, waardevermeerdering verkoop- of verhuurobject aanbrengen
 • Huurwoning: wanden of plafond in oorspronkelijke staat opleveren
 • Nieuwe woning: stuc- of spuitwerk op wanden en plafond herstellen en verven
 • Nieuwe woning: wanden en plafond stucen en spuiten

In sommige gevallen is dit een kwestie van boor- of schroefgaten vullen en daarna verven (spuiten), in andere gevallen kan er sprake zijn van project van enkele weken.

Omdat u dit natuurlijk niet jaarlijks wilt herhalen, adviseren wij dat het beter is om iets in één keer goed te laten doen, dan te kiezen voor een goedkoper alternatief. Want, heeft u achteraf spijt van uw keuze, is goedkoop duurkoop gebleken.


Klus inplannen voor verhuizing

Vaak heeft u rondom een verhuizing natuurlijk niet één, maar meerdere klussen gepland staan. Het is belangrijk om deze goed op elkaar af te stemmen, om daarbij vertraging en extra kosten te voorkomen.

Normaliter adviseren wij te laten spuiten op het moment dat de vloer eruit is, zodat u op de kosten bespaart.

Bij een plavuizen vloer bestaat echrer het risico dat met de lijm de wanden beschadigen, terwijl bij PVC-vloeren de lijm juist niet hecht na aanraking met latex .. dit gaat dus niet in alle gevallen op.

Nu is het afdekken van de vloer met stucloper is ook geen probleem: het één sluit het ander niet uit, maar dit geeft wel aan dat vooraf de juiste volgorde voor de werkzaamheden bepalen belangrijk is.

Vaak zien wij bovendien dat er te kort de tijd wordt genomen voor bepaalde zaken en er geen ruimte wordt gelaten voor uitloop of tegenvallers. Duurt het drogen van het stucwerk iets langer als verwacht of is de vloerlegger ziek, moet u daardoor niet in de knel komen. Daarom is het aan te raden altijd enige speling in uw planning te laten.

Zeker in de nieuwbouw, waarin een definitieve opleverdatum normaal tot 3 weken vantevoren onzeker is, is het lastig plannen. Vaak is de spackspuiter of stukadoor de eerste die bij u in de woning komt na de oplevering – en wij kunnen kort na uw opleverdatum starten.


Welke klussen kunnen wij voor u verzorgen?

Spackspuitbedrijf M.B. verzorgt o.a. de volgende werkzaamheden in de nieuwbouw en bestaande woningen (renovatie projecten):


Klus laten uitvoeren voor verhuizing?

Heeft u een klus aan uw wanden of plafonds die u voor uw verhuizing wilt laten uitvoeren en/of waarover u advies wilt inwinnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Tags:

2 Responses

 1. Ik verhuis over een paar maanden, en ik ben er het helemaal mee eens dat het verstandig is om wanden en plafonds te verven om het oude huis beter verkoopbaar te maken. Ik heb helemaal geen tijd om het zelf te doen, daarom ben ik op zoek naar een specialist om mijn huis te renoveren. Hopelijk duurt het niet langer dan 1 week!

  • Beste Lauren,

   Latex spuiten gaat veel sneller als met de hand rollen, hoe snel het gaat is wel van een aantal zaken afhankelijk: de hoeveelheid afplakwerk, het aantal kleuren of er nog reparaties vantevoren verricht moeten worden etc. Normaliter valt dit zeker binnen een week te realiseren. Voor meer informatie hierover adviseren wij een offerte aan te vragen via de website of even te bellen om e.e.a. door te spreken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact opnemen
%d