Spackspuitwerk verwijderen van muren of plafond kan soms verstandig zijn, bv. als het spackwerk loslaat. De loszittende delen verwijderen doet u d.m.v. afsteken met een spackmes of plamuurmes.


Spack verwijderen om muur glad te maken

Spackspuitwerk glad maken gebeurd d.m.v. stucwerk. Het is niet noodzakelijk om de spack op muren en plafonds te verwijderen voor het stucen, de stukadoor kan hier namelijk een stuclaag overheen aanbrengen. Uiteraard kunt u op onze website meer nuttige informatie vinden over spack muren en plafond glad maken.Als de spack loslaat, is opgebold of is gaan afbrokkelen, moet het losgelaten spackwerk uiteraard wel verwijderd / afgestoken worden. Want: laat de onderlaag los, komt alles wat daarop is aangebracht mee.

Zit de spack nog goed vast op de ondergrond? Dan is spack verwijderen ook niet noodzakelijk.Spack verwijderen en opnieuw spacken

Opnieuw spackspuiten na spack verwijderen, is uiteraard mogelijk. De afgestoken plekken waar de spack is verwijderd, moeten eerst gerepareerd worden (met gips).

Normaliter moet de wand of het plafond daarna in het geheel opnieuw gespackt moet worden, om verschillen in kleur en structuur uit te sluiten.Oorzaken loslaten spackwerk

Spackspuitwerk verwijderen is dus nodig als het spackwerk los laat. Maar wanneer gaat spack loslaten? Dit kan diverse oorzaken hebben, bv. een lekkage. In zo’n geval zult u meestal ook andere sporen van waterschade zien.

Het is belangrijk om eerst de oorzaak te vast te stellen, en zo nodig verhelpen. Dan hoeft u er niet over in te zitten dat de spack opnieuw gaat loslaten.


Vragen over spackspuitwerk afsteken of verwijderen?

Wij helpen u graag verder als u vragen heeft over het repareren van spackspuitwerk. Wij u van dienst zijn met advies of een vrijblijvende offerte.

Contact opnemen

Spackspuiten

%d