Spackspuitwerk en structuurverf zijn 2 compleet verschillende structuurafwerkingen voor muren en plafond. Spack is een korrelpleister (c.q. spuitpleister) terwijl structuurverf latex is waaraan (zand) korrels zijn toegevoegd.


Wat is het verschil tussen spackspuitwerk en structuurverf?

Spackspuiten wordt uitgevoerd door de spackspuiter. Bij spackspuitwerk wordt er een egale korrelstructuur aangebracht op muren en/of plafond d.m.v. spuiten.

Structuurverf kan niet gepoten worden. Dit wordt d.m.v. sauzen met de roller opgebracht. Dat zorgt ervoor dat de structuur veel ongelijkmatiger op de ondergrond wordt aangebracht.


Wat is structuurverf?

Structuurverf is dus een soort latex. In tegenstelling tot ‘normale’ latex kan structuurverf niet d.m.v. airless spuiten worden aangebracht.Onder normale latex verstaan wij gladde matte muurverf-systemen. Andere soorten verf (zoals bv. krijtverf) kunnen normaliter ook niet gespoten worden.

Denkt u na over het verven van muren en plafonds met structuurverf? Dan adviseren wij u sterk dat te heroverwegen. Wij zijn namelijk absoluut geen fan van structuurverf.

De reden hiervoor is de ongelijkmatige verdeling van de korrels over de muur. Wij zien heel veel woningen van binnen, maar mooie structuurverf-muren zien wij echt maar heel zelden. Deze afwerking van muren verzorgen wij dan ook zelf niet voor onze klanten.


Wat is spackspuitwerk?

Spackspuitwerk is net als structuurverf een structuur afwerking voor muren en plafonds. Daar houden de overeenkomsten ook wel ongeveer op.Spack is geen verf, maar een spuitpleister c.q. korrelpleister. Dat is een belangrijk gegeven. Als je namelijk zou veronderstellen dat spack een soort verf is, is het een logische aanname dat dit een soort structuurverf is. Maar dat is dus niet het geval.

Wij geven eigenlijk in elke situatie de voorkeur aan spackspuitwerk boven structuurverf. Dit geeft simpelweg een veel beter resultaat.


Spackspuiten

%d