Heeft u waterschade aan uw wanden of plafond? Wilt u daarom de muur met waterschade laten herstellen – of het plafond overschilderen na lekkage?

Dit kan professioneel en snel gedaan worden: Spackspuitbedrijf M.B. helpt u hierbij graag.

In dit artikel leest u welke stappen u daarvoor moet ondernemen – daarnaast geven wij antwoord op de meest gestelde vragen m.b.t. dit onderwerp.

Waterschade herstellen muren en plafond


Hoe constateer ik een waterschade?

In de meeste gevallen is het al snel duidelijk dat er sprake is van waterschade en vaak is de oorzaak dan al snel gevonden, denk bv. aan: een lekkage in de badkamer, een lekkend dak, een losgeschoten wasmachine-slang of een verstopte goot / afvoer ..

Soms is de oorzaak echter lastiger te vinden en komt de zgn. ‘gevolgschade’ aan het licht voordat de lekkage überhaupt is geconstateerd. In zo’n geval kan het raadzaam zijn eerst een lekdetectiebedrijf in te schakelen.

Een lekdetectiebedrijf verricht vochtmetingen, spoort de oorzaak van de lekkage voor u op en stelt naar aanleiding hiervan een rapport op.

De (oorzaak van de) lekkage (laten) herstellen, is de volgende stap die ondernomen moet worden en komt normaliter voor de rekening van de eigenaar van de woning.


Ben ik verzekerd voor waterschade aan muren of plafonds?

Voor het herstellen van de ‘gevolgschade’ bent u normaliter verzekerd. Daarbij is het van belang of u een koop- of huurwoning heeft: voor huiseigenaren valt schade aan het object onder de opstal-verzekering (kan evt. ook via de VvE lopen), terwijl schade aan uw bezittingen onder de inboedel-verzekering valt.

Als huurder heeft u geen opstal-verzekering, en dient u zich dus te wenden tot de verzekeraar waar u uw inboedel-verzekering heeft lopen. In het geval uw verhuurder de waterschade in uw woning langdurig niet laat herstellen, kunt u zich bovendien tot de huurcommissie wenden.


Hoe werkt het herstellen van waterschade via de verzekering?

In sommige gevallen zal uw verzekeraar direct een schade-expert langssturen, maar in de meeste gevallen zullen zij u eerst vragen om zelf één (of meerdere) herstel-offertes voor de gevolgschade op te vragen.

Indien zij de offerte(s) c.q. herstelkosten redelijk achten, zullen zij akkoord hierop verstrekken. In een ander geval, besluiten zij soms om alsnog een schade-expert langs te sturen, krijgt u akkoord op een gedeelte van de offerte(s) of zij bepalen hiervoor een vaste som.

In de meeste gevallen dient u een factuur te kunnen overleggen, alvorens de verzekeraar bereid is het geoffreerde bedrag uit te keren: dat wil dus zeggen dat de klus waarvoor de offerte gemaakt is, ook daadwerkelijk uitgevoerd dient te zijn, alvorens zij tot betaling overgaan.


Hoe wordt een waterschade aan wanden / plafond hersteld

Hiervoor is geen ‘standaard methode’ te benoemen, daar dit afhankelijk is van het type ondergrond, de gewenste afwerking en omvang van de schade etc.

Geel / bruine vochtplekken worden geïsoleerd, opgebolde plekken worden afgestoken en naderhand gerepareerd etc. In verband met kleurverschil moet eigenlijk altijd de complete wand / plafond waarop de waterschade zich bevindt worden afgewerkt.

Wij kunnen u hierin uiteraard van advies voorzien, zodat duidelijk is wat in uw situatie gedaan moet worden om e.e.a. ‘in de oude staat’ te herstellen.


Zijn uw wanden / plafond toe aan een opfrisbeurt?

In het geval van waterschade, moeten er op een bepaald moment herstelwerkzaamheden plaatsvinden.

Als u net de wanden en plafonds heeft laten doen, is daarvan natuurlijk geen sprake .. maar wanneer u al van plan was om op korte termijn te gaan verven o.i.d. kan dit (mogelijk) worden gecombineerd.

In zo’n geval kunt u hiervoor een aanvullende offerte bij ons opvragen – en als wij (voor het hetstelwerk) dan toch al ter plaatse aanwezig zijn, scheelt dat voor u natuurlijk in de kosten.

Uiteindelijk zit niemand op een lekkage te wachten … maar is daarvan toch sprake, dan kan Spackspuitbedrijf M.B. u helpen om dit netjes en snel voor u op te lossen / te herstellen.

Wilt u meer informatie over het herstellen van waterschade aan muren of plafond? Neem dan vrijblijvend contact met ons op – wij helpen u hiermee graag verder.

Contact opnemen

Tags:

5 Responses

  1. Het lastige van waterschade is dat dit vlekken achterlaat en dat is geen pret voor nieuwe wanden. Daarom is het van belang om lekkages tijdig te herstellen door professionele werkers om vervolgschade te voorkomen.

    • Bedankt voor je reactie, Niels. Dat is juist, gelukkig wordt herstellen van vervolgschade vaak wel door de verzekering gedekt. Maar: voorkomen is beter als genezen ..

  2. Akkoord met dit artikel! Mijn plafond kreeg ook te maken met waterschade en het herstellen hiervan was ook een flinke klus geweest. Maar gelukkig dat het nog herstelbaar was en niet dat ik alles in het geheel opnieuw moest vervangen 🙂

  3. Eerlijk gezegd heb ik niet veel kennis over de bouw, dus ik vond dit artikel heel goed. Het was niet alleen interessant, maar ook leerrijk. Nu kan ik mijn eigen woning inspecteren op waterschade. Dank je voor het plaatsen van dit blog.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: