Het antwoord op de vraag: “Is spachtelputz overschilderbaar?” – kan heel kort: ja, spachtelputz verven, overschilderen of sauzen is zeker mogelijk.


Waar op te letten bij spachtelputz overschilderen?

Spachtelputz muren verven die al eerder gesausd zijn, is vaak prima te doen. Onbehandelde spachtelputz sauzen daartegen, kan (oneerbiedig gezegd) echt een rotklus zijn.Het is in ieder geval belangrijk dat de spachtelputz er (qua structuur) nog netjes uitziet, als u deze wilt overschilderen. Normaliter geeft latex spuiten een strakker resultaat als sauswerk.

In het geval van spachtelputz, kan dat echter iets anders liggen. Spachtelputz wordt namelijk gekenmerkt door de open structuur. Deze wordt door de stukadoor als het ware in de muur gepoetst.

Dit in tegenstelling tot spack, waar de korrel erop gespoten wordt. Uiteraard kunt u op onze website meer informatie terugvinden over het verschil tussen spack en spachtelputz.Reparaties op spachtelputz muren zijn vaak lastig. Spachtelen over bestaande spachtelputz is soms mogelijk, maar geeft niet altijd een mooi resultaat. Het is vaak beter om eerst (behangklaar) te stucen. Een scheurtje met kit vullen is vaak wel mogelijk, maar is nooit echt 100% onzichtbaar.


Wat is de beste methode voor spachtelputz verven?

Bij airless spuiten wordt de latex als het ware over de muur verneveld. De verf wordt bij sauswerk handmatig opgebracht. Omdat de vachtroller tegen de muur ‘aangedrukt’ wordt, vult dit de open ruimtes in de structuur vaak beter. Hierdoor is er ook sprake van meer structuurverlies.

Als u de wand opnieuw in dezelfde of een vergelijkbare kleur wilt verven, is latex spuitwerk op spachtelputz muren een prima optie. Maar wilt u van een lichte kleur naar een donkere kleur (of andersom) zullen er na het latex spuiten lichte of donkere puntjes tevoorschijn komen. Het lijkt zo alsof er niet dekkend of te dun is gespoten.

Meer over het verven van muren in een donkere kleur kunt u uiteraard op onze website terugvinden.Muren met spachtelputz verven

Het is mogelijk de muur voor te spuiten met latex, in te rollen en later af te spuiten. Dit is uiteraard wel iets duurder als ‘gewoon’ latex spuitwerk. Als u een lichte spachtelputz muur in donkere kleur wilt verven, of andersom, is rollen dus in ieder geval noodzakelijk: zowel bij traditioneel sauswerk als bij latex spuiten.

Wilt u de boel ‘opfrissen’ met min of meer dezelfde kleur(en)? Dan is latex spuiten dus een goede optie.


Wat kost spachtelputz verven, schilderen of sauzen?

Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen van latex spuitwerk. Deze zijn van toepassing bij verven in dezelfde of vergelijkbare kleuren.

OppervlaktePrijs (excl. Btw)
> 500 m2€5,00 p/m2
250 - 500 m2€5,50 p/m2
150 - 250 m2€6,00 p/m2
100 - 150 m2€6,50 p/m2
50 - 100 m2€7,50 p/m2
30 - 50 m2€9,00 p/m2
< 30 m2€275,00

De prijzen van spachtelputz muren verven van een lichte naar een donkere kleur (of andersom) en sauswerk zijn op aanvraag.


Meer informatie schilderen spachtelputz muren

Heeft u vragen m.b.t. het verven van muren met spachtelputz? Wij helpen u graag verder, neem daarover gerust contact met ons op. U kunt via onze website ook u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen voor latex spuiten.

Contact opnemen

Latex spuiten

%d bloggers liken dit: