person holding paint roller while painting the wall

Wilt u een blauwe, rode of groene muur wit verven? Oftewel: wilt u een donkere muur overschilderen? Dan denken wij dat dit een interessant artikel voor u is.


Donkere muur wit verven

Donkere muren wit verven d.m.v. latex spuiten gebeurd normaliter in 3 lagen. De latex die wij gebruiken dekt in principe in 2 lagen.

Met 1 laag sauswerk bereik je nooit een 100% dekking, zelfs niet op dezelfde kleur ondergrond. Wij adviseren daarom altijd om minimaal 2 lagen verf aan te brengen, zeker bij een donkere muur schilderen.

Is er sprake van verontreinigde ondergronden, dan dient er een isolerende latex toegepast te worden. Een donkere muur overschilderen d.m.v. spackspuiten, vereist dat ook als voorbehandeling.


Donkere muur overschilderen in lichte kleur

Gaat u een donkere muur schilderen, dan moet u minimaal 2 lagen verf aanbrengen om deze goed dekkend te krijgen (vaak 3). Het voorstrijken (indien nodig) tellen wij daarbij dus niet mee.

Zowel latex als spack kan in heel veel (lichte) mengkleuren worden gemend. Een donkere muur overschilderen kan dus in nagenoeg iedere gewenste kleur, hierover vindt u op onze website uiteraard veel meer informatie.Witte muur in donkere kleur schilderen

Uiteraard is het omgekeerde ook mogelijk: een donkere kleur dekt bovendien makkelijker op een lichte kleur als andersom. Witte muren in een donkere kleur verven (d.m.v. latex spuiten) is iets wat wij regelmatig uitvoeren. Vaak gaat dit om een zgn. accentmuur schilderen, oftewel een muur in een accentkleur.Donkere kleur op de muur

Als u een donkere kleur op de muur wilt aanbrengen, dient u rekening te houden met te gebruiken materiaal.

Latex in een donkere kleur, heeft namelijk de eigenschap snel ‘opglimmers’ te geven als de muur wordt afgenomen. In zo’n geval adviseren wij daarom om voor een extra afneembare verf te kiezen.

Brander Brava Superdeck
Brander Brava Superdeck
Beschikbaar in: 5,0 en 10,0 liter
Eigenschappen: uitstekende dekking, extra afneembaar en schrobvast (klasse 1)
Mengbaar in: alle kleuren
Toepassing: extra afneembare verf binnen / buiten kwaliteit bij latex spuitwerk / sauswerk
Toeslag: + €75,00 (excl. Btw) / 30 m2

Advies overschilderen muur in kleur

U kunt uiteraard vrijblijvende contact met ons opnemen als u vragen heeft over het verven van witte muren in een donkere kleur, of donkere muren in een lichte kleur.

Contact opnemen

No responses yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact opnemen
%d bloggers liken dit: