Spackspuitbedrijf M.B. verzorgt zowel stucwerk, spackspuitwerk als latex spuitwerk. Geregeld krijgen we dan ook de vraag: is muren spackspuiten in kleur of latex spuiten in kleur mogelijk? Het antwoord op die vraag luidt: Ja! In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden hierin.


Wanden en plafond wit verven

Laten we bij de basis beginnen: wanden en plafond wit spuiten. Daarbij is een veelgehoorde vraag: wat nu eigenlijk standaard wit?


Muren en plafond witten latex spuiten

Latex spuiten kleur wit is standaard basis P en heeft geen kleurnummer (RAL 0000). Dit is vergelijkbaar met RAL 9003 (signaalwit).

SPS unitex 4040 mat

Het is ook mogelijk een andere wittint toe te passen bij latex spuitwerk, daarbij zijn RAL 9016 (verkeerswit) en RAL 9010 (gebroken wit) de meest voorkomende alternatieven. Vroeger werd RAL 9001 (creme wit) eveneens vaak gebruikt.

Bij latex spuitwerk wordt geen kleurtoeslag berekend voor het toepassen van een andere wit-tint (als basiskleur). Meer informatie over het aanbrengen van latex spuitwerk vindt u uiteraard op onze website.

Latex spuiten

Muren en plafond witten spackspuiten

Spackspuiten kleur wit is Brander Crystal standaard wit (geen kleurnummer). Dit is helder wit, wellicht het meest vergelijkbaar qua kleur met RAL 9003.

In het geval van spackspuitwerk geldt voor iedere kleur (m.u.v. standaard wit) een kleurtoeslag. Meer informatie over het aanbrengen van spackspuitwerk vindt u uiteraard op onze website.

Spackspuiten

Muren in afwijkende kleur latex spuiten

Het is uiteraard ook mogelijk om muren (of plafonds) in een andere kleur als wit te spuiten. U kunt ervoor kiezen om meerdere kleuren in uw woning toe te passen.

Het aanbrengen van een extra kleur, houdt (normaliter) in dat er een dag extra teruggekomen moet worden en zorgt uiteraard dus wel voor meerkosten.

Latex spuitwerk kan in heel veel verschillende kleuren aangebracht worden. Maar hoe bepaalt u welke kleur(en) voor op muren of plafond wilt gaan aanbrengen?


Kleurenwaaiers latex spuiten

Het is uiteraard mogelijk om RAL-kleuren aan te brengen op wanden of plafonds.

Daarnaast kunnen kleuren uit heel veel verschillende kleurenwaaiers latex in kleur gemengd worden:

Latex in kleur

Muren in afwijkende kleur spackspuiten

Het aanbrengen van spackspuitwerk in een mengkleur is relatief prijzig en is alleen mogelijk met kleuen die vanuit een lichte basis gemengd worden.

Wanneer er bv. één wand in de woonkamer in kleur gespoten moet worden, is het daarom praktischer om deze d.m.v. latex spuitwerk in de gewenste kleur af te werken. Bij grote oppervlaktes in dezelfde (afwijkende) kleur kan spackspuiten kleur (= Brander Crystal KV) wel een goede optie zijn.


Kleurenwaaiers spackspuiten

Het is uiteraard mogelijk om RAL-kleuren aan te brengen op wanden of plafonds.

Daarnaast kan uit heel veel verschillende kleurenwaaiers spack op kleur gemengd worden:

Spack in kleur

Kleur kiezen voor op de muren

De bovenstaande handvaten kunt u gebruiken voor het kiezen van een kleur. Deze bedrijven hebben allemaal kleurwaaiers in omloop en soms hebben zij ook een tester beschikbaar (bv. zoals de Flexa Kleurtester).

Daarnaast zijn er ook apps waarin kleurwaaiers staan en die kleur op de muur kunnen visualiseren. Er zijn dus allerlei (moderne) tools voorhanden om de juiste kleurkeuze(s) te kunnen maken.

Wij kunnen daarin aangeven wat mogelijk is en met u meedenken, maar uiteindelijk kunt u alleen zelf bepalen welke kleur(en) u het mooist vindt. Dat blijft toch een kwestie van persoonlijke voorkeur.


Wilt u meer informatie over over het afwerken van muren en plafonds in kleur? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen als u hierover vragen heeft. Wij helpen u uiteraard ook graag verder met uw andere vragen over spackspuiten of latex spuiten.

Contact opnemen

No responses yet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact opnemen
%d