Hier vindt u een overzicht van vragen die ons vaak gesteld worden. Op deze pagina kunt u vaak al direct antwoord vinden op uw vragen over de wanden en plafonds – en dat is natuurlijk wel zo eenvoudig.


Algemeen

Hier vindt u veelgestelde vragen in de m.b.t. het afwerken van wanden en plafond – en natuurlijk ook de antwoorden

Het leegruimen van de kamer is zowel bij stucwerk, spackspuitwerk als latex spuitwerk noodzakelijk.

Omdat dit best een ‘gedoe’ kan zijn in een bewoond huis, is het handig dergelijke werkzaamheden te combineren met andere klussen (bv. een nieuwe vloer leggen).Als alleen de plafonds gedaan worden, kunnen er overigens wel spullen tegen de wand blijven staan of gezet worden (zie foto). Als de wanden (ook) gedaan worden, kunnen bepaalde spullen ook in het midden van de ruimte worden geplaatst.

Als er spullen in de kamer blijven staan, dient dit altijd wel van tevoren besproken (overlegd) te worden.

Lees meer …

Ja, wij werken heel veel in bestaande woningen.

Regelmatig werken wij in opdracht van de toekomstige bewoner, die de woning wil opknappen voordat hij/zij er naartoe gaat verhuizen. In zo’n geval is de woning dus nog leeg.

Wij voeren echter net zo vaak (zo niet vaker) stucwerk, latex spuitwerk en spackspuitwerk in woningen die op dat moment al bewoond worden.

Vaak wordt de vraag gesteld: Moet de kamer leeg zijn voor het spuiten?

Het antwoord: het liefst zoveel mogelijk, maar in overleg kunnen er soms wel wat spullen in een ruimtes blijven staan.

In zo’n geval moet er dus wel rekening gehouden met extra afplakwerkzaamheden (t.o.v. lege woning). Dit kunnen wij uiteraard ook voor u verzorgen.

In bestaande woningen (d.w.z. ouder dan 2 jaar) profiteert u bovendien van een speciale regeling, waardoor het lage Btw-tarief (9%) gehanteerd mag worden.

Lees meer …

In bestaande woningen (d.w.z. ouder dan 2 jaar) mag het lage Btw-tarief van 9% gehanteerd worden op schilderwerk en stukadoorswerkzaamheden. Hieronder vallen uiteraard ook spackspuitwerk en latex spuitwerk.

In nieuwbouw woningen en bedrijfsruimtes is het hoge Btw-tarief van 21% van toepassing.

Lees meer …

Stucwerk


Spackspuiten


Latex spuiten

Als we kijken naar de prijs per m2, dan ligt de m2-prijs van latex spuitwerk ligt vaak iets lager als de m2-prijs van spackspuitwerk. In dat opzicht is latex spuiten dus iets voordeliger.Als we kijken vanuit een iets breder perspectief (en de benodigde voorbehandelingen ook in beschouwing nemen), komt spackspuiten het vaakste als voordeligste optie naar voren.

Dit is o.a. omdat er vaak stucwerk uitgevoerd moet worden om de muren gereed te maken voor latex spuitwerk. Bij spackspuitwerk is dat in minder gevallen noodzakelijk.

Daarom is bv. in een bestaande woning, waar behang van de muren is verwijderd of op de (behangklare) muren van een nieuwbouw woning is spackspuitwerk de voordeligste afwerking.

Lees meer …

Het afplakken wordt vaak enorm onderschat: maar dit is echt een vak apart.Bij spackspuiten staan wij klanten überhaupt niet toe om zelf af te plakken. Het risico dat het misgaat is simpelweg te groot. U kunt bij latex spuiten wel zelf afplakken, al raden wij dit sterk af.

Onze spuiters (of werkvoorbereiders) weten namelijk precies hoe er afgeplakt moet worden, zodat uw spullen goed beschermd worden. Het ‘standaard afplakwerk‘ is in onze m2-prijzen daarom ook al inbegrepen.

Bepaalde zaken afplakken (zoals de vloer afdekken met stucloper) kunt u wel prima zelf doen om kosten te besparen. Op onze website vindt u ook andere tips om kosten te besparen.

Lees meer …

Wanneer u de muren glad laat stucen of spackspuiten dient het behang van tevoren verwijderd te worden.

Als u kiest voor latex spuiten kunt u het behang in sommige gevallen laten zitten, in zo’n geval moet er wel sprake ‘effen’ behang, wat stevig vastzit en zonder beschadigingen is. Anders kunt u het behang beter verwijderen.De muur kan na het verwijderen van het behang beschadigd blijken. In veel gevallen is er nadien dus nog een voorbehandeling van de wand noodzakelijk (stucwerk, repareren en/of isoleren).

Lees meer …

Spackspuiten

Hier vindt u veelgestelde vragen in de categorie: “Spackspuiten” – en natuurlijk ook de antwoorden.

De prijs van spackspuitwerk afhankelijk van het aantal m2, of de ondergrond een voorbehandeling nodig heeft, de gewenste kleur etc.Een overzicht van de tarieven voor spackspuitwerk (o.b.v. de kleur wit) vindt u hieronder:

OppervlaktePrijs (excl. Btw)
> 150 m2€6,50 p/m2
100-150 m2€7,00 p/m2
50 - 100 m2€7,50 p/m2
30 - 50 m2€9,00 p/m2
< 30 m2€275,00

Spackspuiten is bij ons mogelijk vanaf €6,50 p/m2 excl. Btw – incl. afplakken en materiaal.

Lees meer …

Spackspuiten


Latex spuiten

Hier vindt u veelgestelde vragen in de categorie: “Latex spuiten” – en natuurlijk ook de antwoorden.

Muren en plafond latex spuiten is mogelijk vanaf €5,00 (excl. Btw) per m2 – inclusief materiaal en standaard afplakwerkzaamheden.

De prijs latex spuitwerk per m2 is o.a. afhankelijk van de totale te spuiten oppervlakte. In sommige gevallen kan er sprake zijn van (extra) benodigde voorbehandelingen.


Prijs latex spuiten per m2

OppervlaktePrijs (excl. Btw)
> 500 m2€5,00 p/m2
250 - 500 m2€5,50 p/m2
150 - 250 m2€6,00 p/m2
100 - 150 m2€6,50 p/m2
50 - 100 m2€7,50 p/m2
30 - 50 m2€9,00 p/m2
< 30 m2€275,00

Lees meer …

Latex spuiten