Muren en plafonds verven, schilderen, sauzen of verfspuiten (airless latex spuiten) verzorgt de schilder van Spackspuitbedrijf M.B. graag in uw woning of bedrijfspand.


Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van veel voorkomende ondergronden en welke bijzonderheden er bij het verven hiervan van toepassing zijn.


Muren en plafonds verven of schilderen: zelf doen of laten doen?

Het schilderen van muren en plafonds lijkt een klus die voor u als doe-het-zelver goed te doen is.

In de praktijk valt dit echter toch vaak tegen: netjes een muur verven is namelijk een stuk complexer als ‘domweg’ beginnen met sauzen. U heeft dan namelijk een grote kans op rollerbanen, strepen of aanzetten.

Niet ieder type ondergrond van muren of plafonds kunt u immers op dezelfde manier behandelen. De schilder weet – als vakman met jaren ervaring – precies waar hij op moet letten.

Zo is er bijvoorbeeld een verschil tussen structuurondergronden (denk aan: spack en spachtelputz) en gladde ondergronden (stucwerk). Het maakt natuurlijk ook een verschil of muren en plafonds al eerder geverfd zijn.

Het verven van muren en plafonds is in onze optiek daarom ook écht een klus voor de professionele schilder.

U kunt ervoor kiezen dit te laten doen d.m.v. latex spuiten met de airless verfspuitmachine maar ook d.m.v. ‘traditioneel’ sauswerk.


Wilt u meer weten over het verven van muren en plafonds? Klik dan hieronder voor meer informatie.

Lees meer …

Latex spuiten

%d bloggers liken dit: