Het antwoord op de vraag: “Is stucwerk overschilderbaar?” – kan heel kort: ja, gestucte muren en plafonds verven, overschilderen of sauzen is zeker mogelijk. Sterker nog: verven is noodzakelijk om de stuclaag in de gewenste kleur af te werken.


Wat is de beste methode voor stucwerk verven? 

Bij het verven van gestucte muren of plafonds, geeft latex spuitwerk eigenlijk in alle gevallen een strakker resultaat als sauswerk. Wij zullen u in zo’n geval dus ook altijd adviseren te kiezen voor airless verfspuiten.Waar op te letten bij stucwerk overschilderen? 

Nieuw stucwerk is een ‘zuigende ondergrond’ d.w.z. dat het voorstrijken van de wanden en plafonds noodzakelijk is. Dit dient ervoor om de zuigende werking op te heffen en verbeterd bovendien de hechting van de verf (latex) op de ondergrond. Doet u dit niet, is er een grotere kans op banen en strepen of aanzetten van de roller in het sauswerk.Bij bestaand (reeds geverfd) stucwerk, is dat overigens niet noodzakelijk. Door de eerder aangebrachte lagen, is dat namelijk al gebeurd.


Gestucte muren en plafond verven

In sommige gevallen is er een voorbehandeling nodig als u bestaand stucwerk wilt gaan verven. Denk maar aan kleine reparaties: schroefgaten, krasjes of andere beschadigingen. Deze reparaties dienen voor het schilderen uitgevoerd te worden.

Er kan echter ook sprake van verkleuring of verontreiniging (bv. door nicotine- of vetaanslag). In zo’n geval kan het gebruik van isolerende verf noodzakelijk zijn.Bij nieuw stucwerk volstaat het afkitten van de naden en aanbrengen van voorstrijk als voorbehandeling, voor het aanbrengen van de verflagen.

Stucwerk is een dure aangelegenheid. En dat terwijl de stuclaag nog niet eens de eindafwerking vormt. Wij vinden stucwerk zeker het geld waard. Het is natuurlijk wel zonde dat u een hoop geld aan de stukadoor heeft betaald als het uiteindelijke resultaat niet optimaal is. En helemaal als dat komt omdat u zelf heeft gesausd om de kosten te drukken.

Wij adviseren daarom het schilderen van stucwerk uit te laten voeren door een professionele schilder, bij voorkeur d.m.v. airless latex spuitwerk. Op die manier krijgt het vakwerk van de stukadoor de afwerking die het verdient.


Wat kost gestucte muren en plafonds verven, schilderen of sauzen? 

Hieronder vindt u een overzicht van de kosten latex per m2 bij latex spuitwerk.

OppervlaktePrijs (excl. Btw)
> 500 m2€5,00 p/m2
250 - 500 m2€5,50 p/m2
150 - 250 m2€6,00 p/m2
100 - 150 m2€6,50 p/m2
50 - 100 m2€7,50 p/m2
30 - 50 m2€9,00 p/m2
< 30 m2€275,00
Prijzen latex spuiten

Meer informatie stucwerk schilderen

Heeft u vragen m.b.t. gestucte muren of plafonds verven? Wij helpen u graag verder, neem daarover gerust contact met ons op. U kunt via onze website ook u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen voor spackspuiten of stucwerk.

Contact opnemen

Latex spuiten


Stucwerk

%d bloggers liken dit: