Bij schade aan uw wanden of plafond, zoals scheuren, krassen, vlekken etc. kunnen wij u van dienst zijn door deze te repareren en de ondergrond opnieuw af te werken.

Hoe ontstaan scheuren in het stucwerk?

Scheurvorming vindt plaats door werking in de ondergrond, bv. tussen 2 kanaalplaten of gipsplaten – of tussen de wanden en het plafond. Scheuren ontstaan dus normaal in naad of rand.

Een opbolling kan ook scheuren veroorzaken, deze ontstaan omdat er bv. vocht in de ondergrond is getrokken waardoor deze gaat uitzetten en de afwerking gaat loslaten.

Hoe kunt u scheuren in het stucwerk het beste repareren?

In het geval van glad stucwerk, vraagt het repareren van scheuren om een andere aanpak als in het geval van spackspuitwerk of spachtelputz – het is belangrijk om goed het type ondergrond na te gaan.

Per geval bekijken wij wat de beste optie is om de scheur in het stucwerk te herstellen, op de betreffende ondergrond – dit is natuurlijk ook afhankelijk van de lengte en diepte van de scheuren.

Zelf scheuren stucwerk repareren of laten doen?

Een klein scheurtje wegwerken op een gladde muur is natuurlijk een stuk eenvoudiger als scheuren in spachtelputz muur bijwerken en daarna de bestaande structuur ontzichtbaar herstellen op de bijgewerkte plek.

Werkt u bijvoorbeeld uw spackplafond zelf bij met gips? Dan moet u dit naderhand goed vlak schuren, want anders moet de spuiter dit achteraf doen en betaalt u daar extra voor … dan had u het net zo goed compleet door de spuiter kunnen laten uitvoeren.

Wij adviseren u dus alleen dingen zelf te doen als u er zeker van bent dat het gaat lukken. Dan kunt u geld besparen op uw klus – maar als het een gok is, kan dat ook verkeerd uitpakken.

Wat kost het repareren van scheuren in stucwerk?

De prijzen voor het repareren van stucwerk zijn op aanvraag. Bij ons kunt u terecht voor zowel advies als voor een offerte voor het herstel van scheuren op wanden en plafonds.


Ga naar: Reparaties


%d bloggers liken dit: